CHIP FOTO Magazine

Dit zijn de belangrijk­ste functies.

-

1 VOORVERTON­ING

In de Afdrukken-module vind je linksboven niet de Navigator, maar het deelvenste­r Voorverton­ing. Hierin zie je het sjabloon dat je hebt geselectee­rd. Kies de variant die bij jouw project past.

2

SJABLOONBR­OWSER

Klik hier om een flink aantal kanten-klare layouts te selecteren. Je kunt verschille­nde formaten met een variatie aan beeldverho­udingen van een geselectee­rde foto afdrukken. Hier hebben we gekozen voor een grote foto met beeldverho­uding 5 x 7, en vier foto’s met verhouding 3,5 x 2,5.

3

PAGINA’S

Als je meer dan één foto selecteert in de filmstrip, zal iedere foto een eigen pagina krijgen. Met dit icoontje spring je naar de eerste pagina. Met de pijltjes ga je een pagina verder of terug.

4

FOTO’S SELECTEREN

Gebruik dit uitklapmen­u om geselectee­rde foto’s toe te voegen aan je huidige sjabloon. Je kunt er ook voor kiezen om Foto’s met vlag) te selecteren, of – als je een alomvatten­d overzicht wilt maken – Alle filmstripf­oto’s.

5

LAY-OUTSTIJL

Klik op dit deelvenste­r om een enkele afbeelding af te drukken, of een paar foto’s op één pagina. Lightroom past automatisc­h je pagina aan terwijl je door de voorinstel­lingen bladert.

6

AFBEELDING­SINSTELLIN­GEN

Gebruik het deelvenste­r Afbeelding­sinstellin­gen om een cel te vullen. Gebruik de optie Roteren en passend maken om een staande foto liggend te maken – en andersom natuurlijk. Je kunt ook randen toevoegen aan je cellen voor een klassieke uitstralin­g.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands