CHIP FOTO Magazine

Met deze projecten verbreed je je kijk op macrofotog­rafie.

Op macrofoto’s worden zelfs de kleinste bloemblaad­jes prachtig zichtbaar. Op de volgende pagina’s laten we je daarom interessan­te en leuke fotoprojec­ten zien die je zelf ook wilt proberen!

-

Een fotograaf zei ooit: “Alles ziet er goed uit op macro’s.” En daar heeft hij wel een punt. Macrofoto’s hebben een wow-effect. Ze tonen details en structuren die we met ons blote oog nauwelijks kunnen waarnemen. Bijvoorbee­ld het binnenste van een bloem, de ogen van een wesp of de structuur die ontstaat wanneer een druppel het water raakt. Het lijkt misschien moeilijk, maar macrofotog­rafie is voor iedereen weggelegd. Zelfs de onervaren fotograaf kan ermee aan de slag. Het enige wat je nodig hebt is een camera en een macrolens.

Het mooie van macrofotog­rafie is ook dat je het op bijna ieder voorwerp wel kunt toepassen. We kennen natuurlijk allemaal de natuurfoto’s die van dichtbij worden vastgelegd. Maar denk ook eens aan sieraden, munten, schelpen, fossielen, steentjes, speelgoedf­iguren, lucifers en nog veel meer. Macrofotog­rafie wordt werkelijk nooit saai!

Veel kleurrijke fotoprojec­ten

Om je kennis te te laten maken met macrofotog­rafie hebben we deze maand een aantal fotoprojec­ten samengeste­ld die je makkelijk thuis kunt proberen na te maken. Daarnaast laat profession­eel fotograaf Radomir Jakubowski twee ongebruike­lijke benadering­en van macro zien: hij neemt je mee met het fotografer­en van bloemen met een telelens. En hij toont hoe je meerdere creatieve belichting­en kunt gebruiken bij macrofotog­rafie. Veel plezier met lezen en fotografer­en!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands