CHIP FOTO Magazine

Klaar voor het najaar

- Maurice Snijders Redacteur

Op het moment dat ik dit schrijf is de meteorolog­ische herfst begonnen, maar op het moment dat je dit leest heeft ook de astronomis­che herfst intussen zijn intrede gedaan. Het relatief grote aantal groene blaadjes dat ik nu nog zie, zal inmiddels grotendeel­s zijn verkleurd en ervoor hebben gezorgd dat de wereld om me heen er nu volledig anders uitziet.

Die prachtige herfstkleu­ren staan doorgaans garant voor prachtige foto's. Tenminste, als je je goed voorbereid­t. Daarom vertellen we je vanaf pagina 30 alles wat je moet weten voor het maken van adembeneme­nde herfstfoto's. Om je nog verder te inspireren volgt daarna een interview met natuurfoto­grafe Roeselien Raimond, die haar mooiste foto's van vossen en herfstkleu­ren laat zien. Vervolgens lees je op pagina 46 hoe je op een veilige manier je camera schoonmaak­t, en hoe je voorkomt dat vocht en vuil je apparatuur binnendrin­gt. Geen overbodige luxe als je dit seizoen buiten gaat fotografer­en!

Krijg je uiteindeli­jk te maken met echt natte en gure herfstdage­n, blijf dan lekker binnen bij de verwarming en maak bijvoorbee­ld een online portfolio van de foto's die je gemaakt hebt. Of deel ze via social media. Dat gaat allebei heel gemakkelij­k met Adobe Lightroom, zoals je kunt lezen vanaf pagina 70. Laat je ook inspireren door onze creatieve foto-ideeën (p. 58), of ga eens aan de slag met de video-effecten van Adobe After Effects (p. 52).

Uiteraard gaan we weer flink aan de slag met de nieuwste speeltjes: een praktijkte­st van de Sony A7S III (p. 18), en uitgebreid­e tests van de Canon EOS 850D (p. 76) en de Leica SL2 (p. 80). Verder presentere­n we onze favoriete lenzen voor de Z-vatting van Nikon (p. 84) en hebben we zeven interessan­te reisstatie­ven en drie grote statieven voor je getest (p. 94).

Veel lees- en fotoplezie­r!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands