CHIP FOTO Magazine

Zo leg je donkere vacht perfect vast

-

"Ik doe wel wat aan nabewerkin­g, maar ik probeer niet al te veel te doen. Ik heb natuurlijk een bepaalde camera en lens gekocht om die zachtheid er al in te krijgen. Vaak ga ik op pad met mooi, zacht avond- of ochtendlic­ht, wat ook al een bepaalde sfeer oplevert. Ook probeer ik te letten op de achtergron­d. Dat wordt wel eens vergeten, maar het voegt ontzettend veel toe aan de foto. De achtergron­d moet niet storen, maar je onderwerp optillen. Door aan die voorwaarde­n te voldoen, hoop ik al in de basis een goede foto te hebben. Achteraf verwijder ik vaak nog ruis uit de achtergron­d, maar verder doe ik niet zo veel aan nabewerken. De basis moet goed zijn."

Wat zijn wat Roeselien betreft nog uitdaginge­n voor de toekomst, of doelen die ze nog wil bereiken? "Ik ben vooral heel blij dat ik kan leven van waar mijn hart ligt. De combinatie van fotografer­en en schrijven over fotografie of over natuur vind ik ontzettend leuk. Verder heb ik nog heel veel ideeën. Ik wil op fotografis­ch gebied nog zo veel, dus ik denk niet dat ik ooit verveeld zal raken. Ik heb het vertrouwen dat er altijd wel weer iets spannends of iets nieuws zal komen dat me uitdaagt. Misschien moet ik proberen wat minder vossen te fotografer­en, omdat iedereen dat nu doet."

Is de volgende uitdaging dan misschien de wolf? "Nou ja, wie weet", lacht Roeselien. "Ik ben heel blij met die wolf, dus als ik de kans krijg, zeker! Het is een schitteren­d dier. Ik ben ooit in Polen in een wolven-opvangcent­rum geweest. Het zijn ontzettend bijzondere dieren. Ik had verwacht dat het net honden waren, maar ze zijn heel anders. Als dat zou kunnen, zou ik er helemaal voor gaan."

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands