CHIP FOTO Magazine

Nieuws

De Leica M10-R levert 40 megapixels en een hoog dynamisch bereik, en is de high-res versie van de legendaris­che meetzoeker­camera. We mochten het nieuwe, exclusieve model op voorhand uitprobere­n.

-

Met een preview van de Leica M10-R.

De Leica M-serie biedt een puristisch ontwerp met de fijnste techniek die terug gaat naar de essentie. Dat is niet voor niets hetgeen waar de legendaris­che meetzoeker­camera‘s al sinds het begin in 1954 voor staan. Nu volgt de volgende stap in de evolutie van de Leica modellen: de M10-R. Het is de M met de hoogste resolutie ooit.

De sensor is volledig nieuw ontworpen en er zijn een aantal nieuwe functies. Zo heeft de fullframe-camera een resolutie van 40 megapixel met een eveneens hoger dynamisch bereik, een minder sterk moiré-effect en een zeer goede ruisverhou­ding. Het bijzondere aan de sensor is vooral het nieuwe UV- en IR-filter, dat volgens Leica geen ander model op de markt heeft. Dit filter moet onder andere bijdragen aan een betere beeldkwali­teit. De sluitertij­d is ook langer in te stellen, naar maximaal 16 minuten. Het ISO-bereik gaat tot 50.000. Scherpstel­len doe je handmatig via de rangefinde­r of via Live View (inclusief focus-peaking). De prijs is circa 7990 euro.

 ??  ?? Visueel gezien sluit de nieuwe M10-R perfect aan op de rest van de serie. Maar met 40 megapixel heeft de camera een veel hogere resolutie dan de M10, M10-P, M10-D en M10 monochroom. De behuizing heeft een tijdloze uitstralin­g en de vormgeving is van een hoge kwaliteit.
Visueel gezien sluit de nieuwe M10-R perfect aan op de rest van de serie. Maar met 40 megapixel heeft de camera een veel hogere resolutie dan de M10, M10-P, M10-D en M10 monochroom. De behuizing heeft een tijdloze uitstralin­g en de vormgeving is van een hoge kwaliteit.
 ??  ?? Met behulp van focus-peaking wordt de kat scherp afgebeeld.
Met behulp van focus-peaking wordt de kat scherp afgebeeld.
 ??  ?? Op de achterkant zitten maar weinig knoppen en het touchscree­n is vast in de body ingebouwd.
Op de achterkant zitten maar weinig knoppen en het touchscree­n is vast in de body ingebouwd.
 ??  ?? Alle Leica-M-objectieve­n zijn te gebruiken op de nieuwe M10-R.
Alle Leica-M-objectieve­n zijn te gebruiken op de nieuwe M10-R.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands