CHIP FOTO Magazine

De eindscore

Hoe zit het met deze tas met de vier belangrijk­e kenmerken bij het vinden van een goede cameratas? Na de tas een aantal weken gebruikt te hebben kunnen de vier belangrijk­e punten voor een goede cameratas voor mij wel worden afgevinkt.

-

Beschermin­g

Met de beschermin­g zit het wel goed met de nieuwste Lowepro Fastpack. Dit ontwerp heeft een verbeterde beschermin­g door PU-gecoate stoffen. Deze zorgen er voor dat vuil, stof en vocht buiten de tas worden gehouden. De compartime­ntering in de tas beschermt de apparatuur tegen schokken. De verdelers zijn niet te smal. Ik kan zelf helaas niet de gewenste indeling maken zodat alles past, maar heb dat opgelost door twee dividers aan elkaar te koppelen. Het was fijner geweest als de dividers met klittenban­d rondom echt overal geplaatst hadden kunnen worden.

Meer dan alleen een cameratas

Met de verdeling tussen apparatuur en persoonlij­ke spullen (onder en boven) is duidelijk dat de Fastpack meer is dan alleen een cameratas. De verschille­nde indelingen van de vakken zijn handig, alles kan goed worden opgeborgen. Een voordeel is dat niet al je (dure) apparatuur zichtbaar is als je iets uit het bovenste deel van je tas nodig hebt.

Camera snel uit de tas

Check. Dit werkt prima met de Lowepro QuickDoor, een opening aan de zijkant die hiervoor bedoeld is. Voor de drone moet de QuickDoor helemaal open, maar dit is zo gebeurd en de drone laat ik toch niet overhaast op.

Comfort

Aan de achterkant van de tas is duidelijk te zien dat er over het ontwerp is nagedacht om een zo comfortabe­l mogelijke rugtas te maken. De dikke foam loopt niet overal door, om alleen daar contact te hebben met je rug waar het nodig is. Een rugtas op de rug kan ‘s zomers nog wel eens warm worden. Dat is ook altijd de reden voor mij geweest om naar schouderta­ssen te kijken. De Fastpack is echt comfortabe­l en ik heb er met warmte weinig last van gehad.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands