CHIP FOTO Magazine

Sfeervolle nevel

Je kan er minder ver door kijken, het zorgt vaak voor minder licht en je lens beslaat ervan. Mist zou de aartsvijan­d zijn van fotografen als het er niet zo prachtig uitzag.

-

Wanneer mistflarde­n over de velden en meertjes liggen, ontstaat er een geheimzinn­ige sfeer. Vaak zorgt het beperkte zicht ervoor dat je je slechts een idee kunt vormen over het landschap en voor je het weet dwalen je gedachten af naar oude volksverte­llingen over Witte Wieven en dwaallicht­en. Maar naast een duister sfeertje kan mist ook zorgen voor een serene rust in je foto‘s. Vaak ontstaat mist 's morgens vroeg en zie je de nevels pas echt goed bij het ochtendglo­ren.

Dat is dan ook het beste moment om foto‘s van mist te kunnen maken en vroeg opstaan is een must. Wanneer de zon de nevels met haar warmte snel oplost, ben je te laat. Ook is het belangrijk goed op de weersverwa­chtingen te letten en te weten waar je mist kunt verwachten. 's Morgens zul je mist vooral over het land zien hangen, terwijl het 's avonds eerder op het water verschijnt. Ook heeft mist een voorkeur voor laaggelege­n delen, dus vanaf een brug of heuvel heb je vaak een beter zicht erop.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands