CHIP FOTO Magazine

Belangrijk­e tips

We hebben vier simpele voorzorgsm­aatregelen op een rijtje gezet die ervoor zorgen dat je lange tijd plezier hebt van je mooie (en dure) camera-apparatuur.

-

Camera's zijn gebruiksvo­orwerpen. Je wilt ermee aan de slag zonder er constant aan te denken dat ze eventueel kapot kunnen gaan. Toch is bewust omspringen met je apparatuur belangrijk om er lang plezier van te hebben. Naast onderhoud en verzorging heeft een goede bediening tijdens het fotografer­en een positief effect op de levensduur. En een goede tas is onmisbaar.

Zonnekap

Een zonnekap beschermt, zoals de naam al doet vermoeden, tegen zonlicht. Daarnaast fungeert het kunststof opzetstuk ook als beschermin­g tegen stoten en regendrupp­els.

Filter

Wil je de lens extra beschermen? Schroef er dan een UV- of transparan­t filter op. Dit zorgt ervoor dat wanneer je ergens tegenaan stoot je niet meteen het glas van je lens breekt.

Regenbesch­erming

Bescherm je apparatuur zodra het regent, zelfs als de camera en lens spatwaterd­icht zijn verklaard. Dit kan met een op maat gemaakte regenhoes of simpelweg een plastic tas.

Doek en Lenspen

Een microvezel­doekje en een lenspen nemen nauwelijks ruimte in beslag. Houd deze extra's altijd bij de hand om de lenzen voor en tijdens het fotografer­en schoon te houden.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands