CHIP FOTO Magazine

Een wereld van foto’s

Indrukwekk­ende foto‘s en hoe ze gemaakt zijn.

- Https://droneaward­s.photo/gallery/2020

Indrukwekk­ende foto’s en hoe ze gemaakt zijn.

Winnaars van de Drone Photo Awards 2020

'Love Heart of Nature' van de Australisc­he fotograaf Jim Picôt is de overall winnaar van de 2020-editie van de Drone Photo Awards, de belangrijk­ste internatio­nale wedstrijd voor luchtfotog­rafie. De foto vereeuwigt een zalmschool in Australië en vormt de vorm van een hart met een haai die erin zwemt.

In de categorie Abstract won fotograaf Paul Hoelen uit Nieuw-Zeeland de eerste plaats met 'Phoenix Rising', een luchtopnam­e gemaakt in centraal Californië. 'Black Flag' van de Israëlisch­e fotograaf Tomer Appelbaum uit Tel Aviv, met duizenden Israëli‘s die afstand van elkaar houden, won in de categorie Empty Cities: Life Under Covid19. De Mexicaanse fotograaf Joseph Cheires won de eerste prijs in de categorie Nature met de foto 'Gray Whale

Plays Pushing Tourists', geschoten in Puerto Adolfo Lopez Mateos, Baja California (Mexico), met een grijze walvis die bekend staat om zijn speelse begeleidin­g van boten.

De luchtfoto 'Frozen Land' van de Zwitserse Alessandra Meniconzi is de winnaar in de categorie People. De foto toont het dagelijkse winterse leven in de Euraziatis­che steppe, met temperatur­en van -30 °C, en reizen over bevroren rivieren en meren. Met 'On the Sea' won de Italiaanse fotograaf Roberto Corinaldes­i in de categorie Sport door van bovenaf, in Cornwall, mensen vast te leggen die tussen het witte schuim van de golven zwemmen.

De foto‘s 'Empty Seas and Crowded Shores' van de Indiase fotograaf Srikanth Mannepuri wonnen de categorie Series. Ze vertellen het verhaal van een langzaam instortend zeeleven. In de categorie Urban won de Poolse fotograaf Tomasz Kowalski met 'Alien Structure on Earth'. De luchtfoto toont de Petronas Towers, twee indrukwekk­ende wolkenkrab­bers in Kuala Lumpur. De winnaar van de categorie Wedding is de Maldivisch­e fotograaf Mohamed Azmeel met 'Tropical Bride', een foto uit zijn land met als doel iets creatiefs te maken met overgeblev­en bruiloftsv­ersieringe­n. De categorie Wildlife is ten slotte gewonnen door de Russische fotograaf Dmitrii Viliunov met 'Where Herons Live', een foto van reigersnes­ten in de boomtoppen.

 ??  ?? Love Heart of Nature - Jim Picôt
Love Heart of Nature - Jim Picôt
 ??  ?? Love Heart of Nature - Jim Picôt
Love Heart of Nature - Jim Picôt
 ??  ?? Tropical Bride - Mohamed Azmeel
Tropical Bride - Mohamed Azmeel
 ??  ?? Frozen Land - Alessandra Meniconzi
Frozen Land - Alessandra Meniconzi
 ??  ?? Alien Structure on Earth - Tomasz Kowalski
Alien Structure on Earth - Tomasz Kowalski
 ??  ?? Where Herons Live - Dmitrii Viliunov
Where Herons Live - Dmitrii Viliunov
 ??  ?? Black Flag - Tomer Appelbaum
Black Flag - Tomer Appelbaum
 ??  ?? Gray Whale Plays Pushing Tourists - Joseph Cheires
Gray Whale Plays Pushing Tourists - Joseph Cheires
 ??  ?? On the Sea - Roberto Corinaldes­i
On the Sea - Roberto Corinaldes­i
 ??  ?? Phoenix Rising - Paul Hoelen
Phoenix Rising - Paul Hoelen
 ??  ?? Empty seas and crowded shores - Srikanth Mannepuri
Empty seas and crowded shores - Srikanth Mannepuri

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands