CHIP FOTO Magazine

Nieuws

De EOS C70 is de eerste Cinema-camera van Canon met RF-vatting. Daarnaast introducee­rt een adapter waarmee je ook EF-lenzen op de EOS C70 kunt gebruiken.

-

Met onder andere de Canon EOS C70, een Cinema-camera met RF-vatting.

De nieuwe Canon Cinema EOS-camera heeft nu ook, net als zijn fotocamera-broertjes, een RF-vatting gekregen voor Canons RF-objectieve­n. Daarmee luidt deze camera een nieuw tijdperk in.

De C70 is voorzien van Canons Super 35mm DGO Sensor, die het hoge dynamische bereik uitbreidt en het ruisniveau verlaagt door elke fotodiode uit te lezen met twee verschille­nde versterkin­gen. De ene geeft prioriteit aan verzadigin­g, waardoor de details in de highlights worden beschermd, de andere onderdrukt ruis in de schaduwen. Het resultaat is een beeld met 'schone' schaduwen en levendige hooglichte­n.

De camera heeft verder een slanke, gemotorise­erde ND-filterhoud­er (6mm diep) die is ingebouwd in de korte flens aan de achterkant van de RF-steun. Het 10-stops

ND-filter biedt de flexibilit­eit om de belichting te regelen met behoud van de gewenste scherptedi­epte en het vastleggen van beelden met het gewenste bokeh-niveau. Met dertien aanpasbare knoppen kun je kiezen uit meer dan 80 functies op basis van je eigen voorkeuren.

Extra functies van de C70 zijn onder andere een nieuw direct-touch menusystee­m, twee ingebouwde mini-XLR ingangen, dubbele SD-kaartsleuv­en, een ingebouwde stereomicr­ofoon en ondersteun­ing voor de optionele Canon RC-V100-afstandsbe­diening. Verder komt Canon met de EF-EOS Mount Adapter 0.71x, waarmee je ook fullframe EF-objectieve­n kunt gebruiken op de C70. De adapter behoudt de volledige elektronis­che communicat­ie tussen het objectief en de camera, waardoor optische lenscorrec­ties en de overdracht van metagegeve­ns mogelijk zijn. De adviesprij­s van de Canon EOS C70 met adapter bedraagt zo‘n 6000 euro.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands