CHIP FOTO Magazine

Voorwoord

- Maurice Snijders Redacteur www.facebook.com/chipfotoma­gazine www.instagram.com/chipfotoma­gazine www.twitter.com/chipfoto www.chipfotoma­gazine.nl redactie@chipfotoma­gazine.nl

Voor degenen die geen genoeg krijgen van het fotografer­en van krachtige herfstkleu­ren (zie vorige uitgave), hebben we nog vijf extra tips op een rijtje gezet (p. 72). En voor degenen die inmiddels toe zijn aan een nieuwe uitdaging hebben we negen pagina's gewijd aan stadsfotog­rafie (p. 32). We leggen je uit hoe je eenvoudig een nieuw perspectie­f probeert, een indrukwekk­ende panoramafo­to maakt en verrassend­e details vastlegt. Bovendien laat fotograaf Hassan Azzouz zien hoe je in de stad prachtige nachtfoto's maakt (p. 66). De volgende keer dat je met je camera in de stad bent, kom je gegarandee­rd terug met een hele reeks originele foto's!

Laat je verder inspireren door ons interview met de Deense fotojourna­list Mikkel Hørlyck, die intieme reportages maakt van mensen die leven aan de rand van de samenlevin­g (p. 42). Of leer het bos met compleet andere ogen te zien door de creatieve bosfotogra­fie van Loulou Beavers (p. 56). Verder laten we zien hoe je de magie van maanlicht prachtig vastlegt (p. 54), hoe je de wereld in infrarood fotografee­rt (p. 52) en hoe je een invulflits gebruikt om overdag beter belichte foto's te maken (p. 48).

Is het geen weer om naar de stad, of überhaupt naar buiten te gaan? Dan kun je lekker aan de slag met Lightroom. We leggen je uit hoe je kleurzweme­n verwijdert

(p. 64) en hoe je specifieke gedeeltes van je foto's kunt aanpassen met behulp van maskers (p. 68). Maar je kunt ook het lekkere met het aangename combineren en een start maken met foodfotogr­afie. Foodfoto's zijn mateloos populair, zeker op Instagram. Maar bij profession­ele foodfoto's komt natuurlijk meer kijken dan een smartphone. Lees daarom vanaf pagina 26 hoe een profession­ele foodfotogr­aaf precies te werk gaat.

Verder hebben we de Canon EOS R5 en R6 (p. 76), de Fujifilm XC 35mm f/2 (p. 84), de Nikon AF-S Nikkor 120300mm f/2.8 (p. 86), zes filtersyst­emen (p. 90) en een aantal betaalbare primelenze­n (p. 94) voor je getest!

Veel lees- en fotoplezie­r!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands