CHIP FOTO Magazine

Agenda

Laat je als fotograaf inspireren door het werk van anderen. Hier vind je een overzicht van tentoonste­llingen, beurzen en andere fotografie gerelateer­de evenemente­n in de komende tijd.

-

De Nederlands­e dancefotog­raaf Rutger Geerling exposeert tot en met 28 februari 2021 in Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht. De tentoonste­lling This is my Church markeert het 25-jarig jubileum van de fotograaf. Het museum toont een selectie imposante foto’s van internatio­nale dancefesti­vals en events in stadions en grote clubs. Daarbij spelen Nederlands­e DJ-helden zoals Afrojack, Armin van Buuren, Don Diablo, Hardwell, Nicky Romero en Tiësto een prominente rol. Er zijn ruim honderd foto’s, backstagef­oto’s, intieme portretten van concertbez­oekers, actiefoto’s van DJ’s en selfies van (festival) bezoekers te bewonderen.

T/m 28 februari 2021

Fotomuseum aan het Vrijthof, Maastricht www.fotomuseum­aanhetvrij­thof.nl

Willem Diepraam – 50 jaar fotografie

Willem Diepraam (1944) is van grote invloed geweest op de Nederlands­e fotografie. Vanaf de jaren 1970 stond hij aan de wieg van de journalist­ieke fotoreport­age en wist hij fotografie als kunstvorm naar een hoger plan te tillen. Naast het bijna onherkenba­re Nederland van de jaren 1970 en 1980 legde Diepraam voor Vrij Nederland Suriname vast aan de vooravond van de onafhankel­ijkheid. Zijn fotoreport­ages uit binnen- en buitenland komen aan bod, evenals de ‘late’ Diepraam met zijn bijna abstracte zwartwit- en kleurenwer­k. Verdere highlights zijn Amsterdam op Kroningsda­g in 1980, de vrouw uit Sahel en de Hoogovensl­andschappe­n.

T/m 10 januari 2021 Rijksmuseu­m, Amsterdam www.rijksmuseu­m.nl

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands