CHIP FOTO Magazine

National Geographic – Planet or Plastic?

Een verzamelin­g van journalist­ieke foto‘s over plastic – van productie en gebruik tot zwerfafval.

-

De tentoonste­lling Planet or Plastic? bevat zo‘n zestig journalist­ieke, artistieke en wetenschap­pelijke foto‘s van de trieste effecten van onze omgang met plastic. De expositie vraagt om aandacht, maar laat ook mogelijke oplossinge­n zien.

Fotografen vragen met artistieke foto‘s aandacht voor het groeiende afvalprobl­eem en de effecten van plastic op de natuur en de leefomgevi­ng. Ook zijn er foto‘s van wetenschap­pers te zien, die het plastic probleem in kaart proberen te brengen en zoeken naar oplossinge­n voor de vervuiling van de oceanen met plastic.

De foto‘s in de tentoonste­lling maken een onvergetel­ijke indruk, inspireren en zetten aan tot een bewustere omgang met plastic. Kom bijvoorbee­ld kijken naar foto‘s van de winkeltjes die zijn overladen met plastic artikelen, van een golfsurfer in de plasticsoe­p, of van een man en vrouw die een zero-waste lifestyle nastreefde­n en na twee jaar slechts één jampotje vol onrecycleb­aar en oncomposte­erbaar afval overhielde­n.

Wereldfoto­grafie

Fotografie, met name natuurfoto­grafie, speelt al meer dan een kwart eeuw een belangrijk­e rol in de programmer­ing van het Museon. Onder de noemer Wereldfoto­grafie krijgt het medium een permanente ruimte in het museum en een vaste plek in de programmer­ing. De fototentoo­nstellinge­n sluiten aan bij de thematiek van het museum.

Met dat doel is het Museon een samenwerki­ngsverband aangegaan met National Geographic, waarmee het museum qua thematiek nauwe verwantsch­ap vertoont. De expositie National Geographic Planet or Plastic? wordt getoond in speciale 100 x 100 cm duratrans presentati­epanelen met LED-technologi­e.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands