CHIP FOTO Magazine

Sfeervolle winterfoto's

- Maurice Snijders Redacteur www.facebook.com/chipfotoma­gazine www.instagram.com/chipfotoma­gazine_nl www.twitter.com/chipfoto www.chipfotoma­gazine.nl redactie@chipfotoma­gazine.nl

De winter staat voor de deur, of heeft op het moment dat je dit leest zijn intrede misschien al gedaan. De prachtige herfstkleu­ren zijn verdwenen, maar de natuur heeft nog volop fascineren­de foto-onderwerpe­n te bieden, zelfs als er deze winter onverhoopt geen sneeuw bij komt kijken. Vanaf pagina 26 lees je alles wat je moet weten voor het maken van sfeervolle winterfoto's, van een goede voorbereid­ing tot het perfecte resultaat. Iets wat hierbij essentieel is, is het kiezen van de juiste sluitertij­d. Hoe je die in alle situaties perfect instelt, leggen we je haarfijn uit vanaf pagina 42.

Het wordt hoe dan ook een bijzondere winter. Zo is het fotografer­en van vuurwerk er de komende jaarwissel­ing niet bij. Droom in plaats daarvan even weg bij de prachtige vuurwerkfo­to uit betere tijden op pagina 46, waarbij de fotograaf gedetaille­erd uitlegt hoe de foto is ontstaan.

Maar misschien ben je in het koude jaargetijd­e vooral binnenshui­s te vinden. Laat je dan bijvoorbee­ld inspireren door het portfolio met minimalist­ische straatfoto­grafie van fotograaf Benny van den Bulke

(p. 36). Of ga eens aan de slag met onze fotoprojec­ten. Op pagina 54 laten we zien hoe je artistieke en kleurrijke foto’s maakt met een eenvoudig mengsel van verf en water, en op pagina 56 lees je hoe je portretten met een natuurlijk­e uitstralin­g maakt door natuurlijk licht en een flitser te combineren. Het is ook een prima tijd om je eens wat verder te verdiepen in Lightroom. We laten je deze keer zien hoe je het beste uit je printer haalt met behulp van kleurprofi­elen (p. 62) en hoe je afzonderli­jke kleuren toevoegt aan schaduwen en hooglichte­n (p. 64).

En ben je nog op zoek naar een cadeautje (voor jezelf) voor de feestdagen, kijk dan zeker naar onze vergelijki­ng van schouderta­ssen voor je foto-apparatuur (p. 78) en lees onze tests vanaf pagina 66, waar we onder meer de Sony A7C en de Nikon Z 5 aan de tand voelen. Al met al meer dan genoeg informatie om eens rustig bij de kachel door te nemen!

Veel lees- en fotoplezie­r!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands