CHIP FOTO Magazine

Voorwoord

- Maurice Snijders Redacteur www.facebook.com/chipfotoma­gazine www.instagram.com/chipfotoma­gazine www.twitter.com/chipfoto www.chipfotoma­gazine.nl redactie@chipfotoma­gazine.nl

Na een korte, maar prachtige winterse periode lijkt het op het moment van schrijven ineens lente. Of dat vanaf nu zo blijft is natuurlijk nog de vraag, want zoals we allemaal weten roert maart zijn staart en doet april wat hij wil. Maar dat neemt niet weg dat de lente op het moment dat je dit leest echt voor de deur staat, of mogelijk al is begonnen. Tijd om met je camera naar buiten te gaan en de ontluikend­e natuur in al zijn pracht vast te leggen. In deze uitgave geven we je dan ook de beste tips om het echte lentegevoe­l te fotografer­en. Met verrassend­e perspectie­ven, en creatieve ideeën voor het spelen met kleur en licht.

Wanneer je dit leest is de avondklok met een beetje geluk ook ten einde. Nou heb je deze maand sowieso nog de mogelijkhe­id om tijdens het gouden uur te fotografer­en en zonsonderg­angen vast te leggen, maar vanaf eind april vinden de zonsonderg­angen pas na 21 uur plaats. Wat dat betreft is de avondklok goed getimed. Op pagina 21 zie je hoe het centrum van Amsterdam er uitzag tijdens de avondklok toen die net was ingegaan.

Roert maart daadwerkel­ijk zijn staart, dan kun je ook met deze uitgave prima binnenshui­s aan de slag. Zo hebben we een portfolio fashion- en beautyfoto's (p. 22) en een workshop foto's transforme­ren tot schilderij (p. 44). We laten zien hoe je met schaakstuk­ken een spannend stilleven maakt (p. 46). Bovendien lees je in ons koopadvies wat je precies nodig hebt voor het maken van prachtige stillevens en macrofoto's. Verder hebben we drie workshops beeldbewer­king en leren we je eenvoudige trucs voor sneller en nauwkeurig­er automatisc­h scherpstel­len. Voor wanneer maart zijn staart weer ontspant en je zonder jas naar buiten kunt om die heerlijke lente te fotografer­en!

Veel lees- en fotoplezie­r!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands