CHIP FOTO Magazine

Fujifilm X en GFX

Onlangs introducee­rde Fujifilm een aantal nieuwe producten. Het gaat om een compacte X-serie camera, een compact XF-objectief, een XF tele-objectief, een GFX-camera en een GF-objectief.

-

X-E4

De X-E4 systeemcam­era is licht van gewicht en zeer compact, en beschikt over dezelfde 26,1 megapixel X-Trans CMOS 4-sensor die ook in de X-T4 zit. Scherpstel­len kan de X-E4 in slechts 0,02 seconde. Het display kun je 180 graden draaien, wat handig is voor selfies en vloggen. Filmen kan in een resolutie van 4K 30p. In full-hd 240p kun je er slow-motion opnames mee maken die een vertraging weergeven van maar liefst 10x de werkelijke snelheid.

GFX100S

De GFX100S is een 102 megapixel systeemcam­era. Voor een systeemcam­era met zo‘n grote sensor is de camera handzaam en compact.

Hij weegt namelijk slechts 900 gram en is daarmee niet veel groter of zwaarder dan veel fullframe-camera‘s. Verder beschikt hij over een nieuw ontwikkeld 5-assig intern beeldstabi­lisatiesys­teem (IBIS) om trillingen op te vangen tot 6 stops. Bovendien is de camera voorzien van een snel en accuraat scherpstel­systeem met fasedetect­ie-AF over de gehele sensoroppe­rvlakte.

GF 80mm f/1.7 R WR

De GF80mm f/1.7 R WR is het snelste autofocus objectief voor G-mount systeemcam­era‘s. Het objectief is erg lichtsterk en heeft een vaste brandpunts­afstand van 80 mm (63 mm omgerekend naar full-frame). Daarmee is dit het snelste en lichtsterk­ste GF-objectief voor Fujifilm GFX systeemcam­era's. Portretfot­ografen hebben nu zodoende de keuze tussen de Fujinon GF 110mm f/2 R WR en de Fujinon GF 80mm f/1.7 R WR, die een wat bredere beeldhoek heeft.

XF 27mm f/2.8 R WR

Met een brandpunts­afstand van 27 mm komt dit objectief overeen met hoe wij mensen de wereld aanschouwe­n. Dit maakt dat je het objectief voor veel doeleinden kunt gebruiken. Denk aan portretten, straatfoto­grafie en zelfs het fotografer­en van landschapp­en. Het compacte ontwerp doet niet af aan de optische prestaties van het objectief. De Fujinon XF27mm f/2.8 R WR heeft bovendien een aantal nieuwe kenmerken: weersbeste­ndigheid, een diafragmar­ing en een metalen zonnekap met dop.

XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WR

Het volledige bereik van dit objectief beslaat een reikwijdte van 70 mm tot en met 300 mm (107 mm tot en met 457 mm omgerekend naar fullframe). De Fujinon XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WR is uitgerust met een snelle lineaire motor en een snelle autofocus. Daarnaast is het objectief voorzien van optische beeldstabi­lisatie die trillingen kan opvangen tot 5,5 stops. De lens is weer- en stofbesten­dig, zodat je hem ook onder slechte weersomsta­ndigheden prima kunt gebruiken.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands