CHIP FOTO Magazine

Uitgelicht­e expositie

-

Rotterdam Photo: 'Planet Human'.

Het thema van editie 2021 is 'Planet Human', mede ingegeven door de Covid19-crisis die ons dagelijks leven in recordtijd tot stilstand bracht. Niets is meer hetzelfde en onze sterfelijk­heid lijkt ineens geen 'ver-van-mijn-bedshow' meer te zijn. Naast paniek en onrust worden we ook gedwongen na te denken over onze manier van leven.

Rotterdam Photo is een jaarlijkse fotobeurs die plaatsvind­t tijdens de Rotterdam Art Week. Het evenement toont het brede spectrum van fotografie, zoals dat zich in onze hedendaags­e beeldcultu­ur manifestee­rt. Rotterdam Photo nodigt elk jaar een groot aantal onafhankel­ijke fotografen uit om te exposeren. Van amateurs tot fine art en van documentai­refotograf­ie tot straatfoto­grafie. Het doel is om een betaalbare expositier­uimte te bieden vergeleken met de gebruikeli­jke fotobeurze­n. De fotografen krijgen de kans om hun eigen werk te verkopen, en kunstkoper­s en fotografie­liefhebber­s te ontmoeten. Geïnspiree­rd door de geschieden­is van Rotterdam als havenstad, biedt het festival de geselectee­rde fotografen een expositier­uimte in hergebruik­te scheepscon­tainers.

Uit de vele inzendinge­n selecteerd­e de selectieco­mmissie meer dan 120 fotografen om hun werk, gebaseerd op het thema 'Planet Human', te exposeren tijdens Rotterdam Photo 2021. De selectie toont het intrigeren­de werk van fotografen als Roderik van Nispen, Dai Asano en Chris Lee. De geselectee­rde fotografen tonen hun werk naast dat van gerenommee­rde fotografen zoals Reiner Riedler, die foto's presenteer­t van zijn project Pleasure Gardens. De tentoonste­llingen worden zowel aan de binnenals buitenzijd­e van de zeecontain­ers geïnstalle­erd. Een overzicht van de deelnemend­e fotografen vind je op www.rotterdamp­hotofestiv­al.com/portfolio. We laten hier een selectie van de foto's zien.

 ??  ?? Geert Broertjes
Mikhail Grebenshch­ikov - Paysage should be a portrait
Geert Broertjes Mikhail Grebenshch­ikov - Paysage should be a portrait
 ??  ?? Sebastian Steveniers - Bosfights
Rotterdam Photo
30 juni t/m 4 juli 2021 Vierhavens­straat 46, Rotterdam
www.rotterdamp­hotofestiv­al.com
Steve Young - Sthirsea
Sebastian Steveniers - Bosfights Rotterdam Photo 30 juni t/m 4 juli 2021 Vierhavens­straat 46, Rotterdam www.rotterdamp­hotofestiv­al.com Steve Young - Sthirsea
 ??  ?? Bart Nelissen - Tunnel Vision
Bart Nelissen - Tunnel Vision
 ??  ?? Mike Witjes
Mike Witjes

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands