CHIP FOTO Magazine

Voorwoord

- Maurice Snijders Redacteur

Zelden hebben we zo smachtend uitgekeken naar een vakantie of een reis naar het buitenland. En nu het langzaam maar zeker weer een reële optie wordt, neemt dat gevoel alleen maar toe. Of je nu al iets hebt gepland of niet, je kunt er in elk geval alvast voor zorgen dat die volgende reis letterlijk onvergetel­ijk wordt. Bereid je voor met onze beste tips voor vakantiefo­to's (p. 36), zodat je zeker weet dat je al die prachtige oude kerkjes, parelwitte stranden, hemelhoge bergtoppen en oerbossen op de mooist mogelijke manier vastlegt! Nog meer reisinspir­atie doe je op met het portfolio van Pascal Mannaerts (p. 30). Hij reist al jarenlang met zijn camera de wereld rond en heeft intussen een bonte verzamelin­g foto's van de meest afgelegen oorden op aarde. Bovendien geeft hij praktische tips voor iedereen die met reisfotogr­afie aan de slag wil.

Uiteraard valt er ook genoeg te fotografer­en als je dit jaar toch in eigen land blijft. Experiment­eer dan bijvoorbee­ld eens met onscherpte in landschaps­foto's (p. 48). Als je dat op de juiste manier aanpakt, creëer je bijzondere, creatieve foto's die anders zijn dan anders. Of gebruik bij je volgende portret eens een rookbom (p. 50)! Misschien wil je je vakantiege­ld wel investeren in een eigen fotostudio. Waar je dan rekening mee moet houden en wat je er allemaal voor nodig hebt, lees je op pagina 52.

Verder hebben we de Sony Alpha 1 getest (p. 68), de beste camera van dit moment. En op pagina 76 testen we de beste betaalbare primelenze­n. Daar kun je nog eens wat geld mee besparen, bijvoorbee­ld voor je volgende vakantie!

Veel lees- en fotoplezie­r!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands