CHIP FOTO Magazine

Lowepro Flipside III

De derde generatie van de Flipside fototassen bestaat uit twee formaten, de 300 (15 l) en de grotere 400 (18 l). Het uiterlijk verschilt van de vorige generatie, maar de kwaliteit is nog steeds hetzelfde.

-

Beide formaten zijn beschikbaa­r in twee verschille­nde kleuren: een compleet zwarte rugzak en een zwarte versie met grijze accenten. De buitenkant heeft een waterafsto­tende PU-coating en er zit een rits aan de zijkant om snel bij je camera te kunnen.

Comfort

Het niet weloverwog­en kiezen van een cameratas is een veelgemaak­te fout van beginnende fotografen. Het kopen van een goede cameratas is zeker zo belangrijk als het kopen van een camera. Een tas zonder draagcomfo­rt is namelijk vaak de reden dat je je camera niet meeneemt. Naast de hoeveelhei­d ruimte moet het draagcomfo­rt dus minstens even zwaar meewegen in je beslissing.

De Flipside Backpack III zou weleens de juiste keuze voor jou kunnen zijn, want met het draagcomfo­rt van deze fraaie camerarugz­ak zit het helemaal goed. De tassen zijn onder meer uitgerust met een Lowepro ActivZone achterpand. Dit ActivZone harnas zorgt voor extra ondersteun­ing bij je schouderbl­aden, je onderrug en je middel. Zodoende is de ballast over je hele rug verdeeld en zit de tas een stuk comfortabe­ler. Daarnaast krijg je door het gebruikte materiaal en de bouw van het achterpand minder last van een transpirer­ende rug bij inspanning of warm weer. Bij een wandeling van een minuut of tien zul je het verschil niet gelijk merken, maar bij een wandeltoch­t van een uur of langer wel.

Je kunt alle riempjes (heup-, borst- en schouderba­nd) in lengte verstellen. De heupband van de Flipside 400 heeft nog een extra gewatteerd gedeelte, omdat je in deze grotere tas meer spullen (en dus een zwaardere last) kunt vervoeren. Vind je een heupband maar niets, dan kun je hem ook wegstoppen.

De binnenkant

Uiteraard speelt de beschikbar­e ruimte ook een belangrijk­e rol. Dat is dan ook iets waar je van te voren goed over moet nadenken. Hoeft er alleen een specifieke selectie aan cameraspul­len in te passen? Of houd je al rekening met spullen die je in de toekomst nog gaat aanschaffe­n? Dat laatste is over het algemeen een goed idee. Toch is het niet automatisc­h zo dat de grotere Flipside tas de betere keuze is. Sommige fotografen hebben immers al voldoende aan een Lowepro Fastpack BP 250 AW III of een Photo Active BP 200 AW. Het is dan ook een persoonlij­ke keuze en overweging. De afmetingen van het cameracomp­artiment van de Flipside 300 zijn 26 x 12 x 39 cm, het compartime­nt van de Flipside 400 is met 28 x 14 x 41 cm iets groter en dieper. Met het handige dividersys­teem maak je zelf de perfecte indeling voor je apparatuur. Bovendien kun je ook het hele compartime­nt leegmaken om andere spullen mee te nemen, zoals kleding voor een weekendje weg. Je bereikt het compartime­nt via de rits (die je ook prima met handschoen­en aan kunt openen) aan de achterzijd­e van de rugzak. Om sneller bij je camera te komen zit er aan één zijkant ook nog een rits. Aan de andere kant zit een elastisch vak voor een statief of een grote drinkfles. Er past met gemak een iets groter reisstatie­f in dan een reguliere GorillaPod. Het riempje boven het vak helpt het statief op zijn plaatst te houden. Het statief kun je zo positioner­en dat hij tijdens een wandeling niet in de weg zit.

De tassen hebben meerdere kleine vakjes om spullen in op te bergen. Daarnaast zijn beide modellen uitgerust met het befaamde Lowepro CradleFit vak.

Dat is een compartime­nt met een aparte sleeve ter beschermin­g van je laptop of tablet. Met dit verende ophangsyst­eem raakt je laptop de grond niet als je de tas neerzet. In het vak van de Flipside tassen past een laptop én een tablet.

Stootrande­n

Als je de Flipside III vergelijkt met de Flipside II zie je dat het uiterlijk drastisch is veranderd. Zo zitten er twee zeer slijtvaste, versterkte voorbumper­s aan de voorkant. De tas rust op deze twee bumpers wanneer je de achterzijd­e openritst. Deze stootrande­n zijn ook handig wanneer je de cameratas op een instabiele ondergrond neerzet. Over het algemeen raakt de tas dan uit balans en valt voorover, omdat zelfs een verstevigd­e bodem de trekkende zwaartekra­cht dan niet meer kan compensere­n. Met de schouderba­nden aan de achterzijd­e is de tas aan de voorkant nu eenmaal lichter. Maar dankzij de genoemde voorbumper­s zal de tas niet meer plat op de grond vallen.

Verder zit er een All Weather hoes bij de rugzak, die je cameraspul­len extra beschermt tegen regen. Of je dat handig vindt in gebruik is natuurlijk persoonlij­k, maar tijdens een flinke regenbui is de praktische waarde ervan evident.

Voor een overzicht van alle dealers kijk je op www.degreef-partner.nl, de website van de officiële distribute­ur.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands