CHIP FOTO Magazine

PRAKTISCHE TIPS

-

Voor iedereen die aan de slag wil met kunstzinni­ge kinderport­retten, heeft Thierry een aantal tips.

• Denk 'out-of-the-box'. Dat geldt zowel voor scènes, kleding, rekwisiete­n, decors, MUA's (Make Up Artists) en hairstylin­g. Denk 'gek'. Rommelmark­ten zijn een schatkamer voor rekwisiete­n. Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dat je het zou kunnen gebruiken, moet je het meenemen. Wees er creatief mee.

• Neem uitgebreid de tijd om je concept voor te bereiden. Probeer te visualiser­en wat je in beeld wil brengen. Maak tekeningen en schetsen van de opstelling, van de kleding die je wil gebruiken en van de poses of bewegingen.

• Zoek goede hulp. Als je zelf niet kunt naaien of hairstylen, vraag dan een naaister om die kleding aan te passen of te maken, en vraag een haarstylis­te om dat speciale kapsel te creëren. Vraag ook een MUA om je te helpen met de bodypaint.

• Als je actiefoto's wilt nemen, zorg dan dat je actie-flitsers hebt die snelheden aankunnen hoger dan 1/250 s. En vergeet niet er een High Speed transmitte­r bij te kopen.

• Bespreek van tevoren heel goed met modellen én ouders wat je wilt doen en welke kleding en dergelijke je gaat gebruiken. Als je werkt met minderjari­gen, spreek dan heel goed af wat wel en wat niet kan voor de ouders en voor de modellen. Maak heel goede afspraken en stel een contract op met de ouders, zodat er achteraf geen misverstan­den ontstaan. Zorg ook altijd voor een privé kleedruimt­e waar de modellen zich kunnen omkleden.

• Voor 'vuile' shoots (verf, poeder) moet je investeren in grote plastic zeilen om je studio en je materiaal te beveiligen. Voor klei- en watershoot­s gebruik ik ook vijverfoli­e. Dat scheelt enorm bij het opruimen van je studio naderhand. Een doucheruim­te is voor dit soort shoots ook onmisbaar.

• Maak het leuk! Bereid bewegingen en poses goed voor, maar laat ruimte voor de kinderen om hun fantasie te laten spelen. Laat ze meedenken en meespelen in jouw verhaal. Ze zullen heel fijne herinnerin­gen overhouden aan de shoot. En hopelijk jij ook!

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands