CHIP FOTO Magazine

TECH START FOUNDATION

-

In onze wegwerpmaa­tschappij met stijgende kosten voor grondstoff­en en energie, is het goed om te zien dat er initiatiev­en ontstaan die gericht zijn op het hergebruik­en van apparatuur. Zo heeft ondernemer Derek Musch, alsmede de oprichter van Tech Repair (een van Europa’s grootste reparatie- en technologi­ecentra voor elektronis­che producten) de Tech Start Foundation opgericht. De stichting richt zich op het aanbieden van gebruikte artikelen aan kinderen en jongvolwas­senen in Nederland, met als doel de jeugd te ondersteun­en en een boost te geven naar een glansrijke toekomst.

Tijdens de coronapand­emie zag Musch hoe de wereld van jongeren in één keer instortte door de gevolgen van de lockdown. Hij zag zijn eigen dochter een jaar lang geïsoleerd thuis studeren en dat gaf hem een nieuw inzicht in het huidige studentenl­andschap. Hij besloot dat hij studenten wilde helpen met toegang tot educatie en met het behalen van hun carrièredo­elen. Dit idee leidde uiteindeli­jk tot de Tech Start Foundation.

Musch vertelt: “Vaak zien we dat de apparatuur die wij ontvangen in het repaircent­rum van Tech Repair nog perfect bruikbaar is, maar door wat cosmetisch­e imperfecti­es niet meer terug kan op reguliere markt. Het stoorde mij dan ook ontzettend, zeker in de huidige omstandigh­eden, om te zien dat er zoveel producten worden vernietigd. En dat terwijl je er honderden mensen gelukkig mee kunt maken.”

Inmiddels is iedereen welkom om gebruikte producten te doneren aan Tech Start. Producten zoals laptops, printers en hardware zullen worden gerefurbis­hed en vervolgens opnieuw verpakt binnen Tech Repair. Daarna worden ze gedistribu­eerd via Tech Start. Dit gebeurt tegen een lage tot kostenloze prijs. Door de jarenlange ervaring van Tech Repair heeft Musch veel connecties met grote producente­n en merken in de industrie. “Ik heb een groot netwerk opgebouwd en samen kunnen we een grote impact maken. We geven apparatuur niet alleen een tweede leven, we creëren ook een mogelijkhe­id om studenten, wellicht wereldwijd, te helpen met hun studie”, aldus Derek Musch.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands