CHIP FOTO Magazine

Camera-uitrusting

De belangrijk­ste benodigdhe­den als je buiten wilt fotografer­en.

-

Wil je je verder verdiepen in de fotografie, dan zul je al snel merken dat je behalve een goede camera ook heel wat accessoire­s nodig hebt. Daar kun je zover in gaan als je zelf wilt, maar een basisuitru­sting is zonder meer erg handig. Om ervoor te zorgen dat je goed bent voorbereid op je eerste fototocht, hebben we een kort overzicht gemaakt van de allerbelan­grijkste benodigdhe­den. Zo hoef je niet onvoorbere­id op pad!

1 CAMERA’S

Net als de grootte van de sensor en de verschille­nde functies, spelen ook grootte en gewicht een rol bij de keuze van een camera. Dslr’s zijn doorgaans groter en zwaarder dan dslm’s. Een dslm haalt echter wel het maximale uit de moderne technologi­e.

2 EXTRA OBJECTIEVE­N

Een van de grootste voordelen van een dslm met verwisselb­are lenzen zijn de lenzen zelf. Een lens van hoge kwaliteit is minstens even belangrijk als een camera van hoge kwaliteit. Hier betaal je uiteraard wel voor.

3 FILTERS

Filters bieden een scala aan mooie effecten: Een polarisati­efilter bijvoorbee­ld minimalise­ert reflecties en versterkt kleuren terwijl een ND-filter langere belichting­stijden mogelijk maakt, zelfs bij felle zon.

4 STATIEF

Een stevige tripod is onmisbaar tijdens een fotoshoot in de natuur of in een studio. Door de camera te stabiliser­en voor langere belichting­en heb je een breed scala aan verschille­nde foto-effecten.

5 SYSTEEMFLI­TSER

Een externe flitser heeft niet alleen meer vermogen dan een ingebouwde popup-flitser; de systeemfli­tser is ook flexibeler dankzij een beweegbare kop. Zo kan het bijvoorbee­ld om indirect licht over het plafond verspreide­n.

6 GEHEUGENKA­ARTEN

Een goede sd-kaart hoeft niet duur te zijn. Zorg ervoor dat je altijd een extra 32GB-kaart in je tas hebt zitten. Fotografee­r je snel achter elkaar? Kies dan voor kaarten met een schrijfsne­lheid van minimaal 30 MB/s.

7 CAMERATAS

Een goede cameratas gaat jaren mee. Afhankelij­k van wat je fijner vindt, heb je de keuze uit een schouderta­s of een rugzak. In die laatste kun je vaak ook je statief en lenzen assortimen­t kwijt.

8 KLEDING

Warme, droge en waterdicht­e kleding is een must, niet alleen tijdens lange fototochte­n. Stevige schoenen zorgen dat je minder snel uitglijdt in de bergen of het bos.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands