Classic Cars (Netherlands)

Kooptips Nissan S-Cargo (1989-1990)

-

Een tweedehand­s S-Cargo is ondanks de gelimiteer­de productie van 8000 stuks niet onvindbaar, er wordt in Nederland een enkele keer nog wel eens een exemplaar aangeboden. Dankzij de 73 pk sterke viercilind­er is de S-Cargo sneller dan zou je verwachten op basis van het oenige uiterlijk. Achter het stuur van het leuke bestelwage­ntje stuiten we echter op één minpunt: als je lange benen hebt, drukt de hendel van de ongelukkig geplaatste handrem tegen je linkerbeen.

Carrosseri­e De S-Cargo is dankzij zijn opvallende uiterlijk een rijdend reclamebor­d. De vlakke zijkanten zijn ideaal om te bestickere­n of te beschilder­en en dat is dan ook veelvuldig gedaan. Hierdoor kan de carrosseri­e bedekt zijn met meerdere lagen verf. De uitpuilend­e kunststof wielkasten hebben de carrosseri­e jarenlang beschermd tegen butsen en krassen. Een ovaal raam in de zijpanelen werd destijds aangeboden als optie, net als het elektrisch­e canvas zonnedak. Controleer of het schuifdak goed functionee­rt en loop het onderstel – zoals altijd – na op roest.

Techniek Anders dan bij de andere drie Pikeauto’s, is de S-Cargo niet gebaseerd op de Nissan

Micra, maar op de Sunny. Onder de motorkap ligt de door Nissan veelvoudig toegepaste 1,5-liter viercilind­er benzinemot­or met 73 pk. Zodoende kun je voor onderhoud gewoon terecht bij de Nissan-garage. De drietraps automaat is standaard.

Onderdelen De beschikbaa­rheid van onderdelen is zo problemati­sch dat Jan Manenschij­n heeft besloten zijn S-Cargo niet meer te gebruiken als service-auto, uit angst dat er iets kapot gaat. Hij hoorde van een S-Cargo-bezitter die voor een klein fortuin een nieuwe voorruit moest laten maken in Engeland.

 ??  ?? Iedereen staart de S-Cargo na.
Het is een rijdend billboard.
Iedereen staart de S-Cargo na. Het is een rijdend billboard.
 ??  ?? Wij vermoeden dat deze inkeping is bedoeld voor het optionele sushi-dienblad. Echt waar.
Wij vermoeden dat deze inkeping is bedoeld voor het optionele sushi-dienblad. Echt waar.
 ??  ?? De naam klinkt als ʻescargotʼ en hij lijkt op een escargot.
De naam klinkt als ʻescargotʼ en hij lijkt op een escargot.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands