Classic Cars (Netherlands)

Luidspreke­rs krijgen facelift

-

Moderne auto’s krijgen vaak na pakweg vier jaar een facelift. Tijdens zo’n opfrisbeur­s wordt het uiterlijk afgestemd op de hedendaags­e designtren­d en worden de prestaties verbeterd. Op zo’n zelfde manier heeft Teufel de populaire Theater 500-luidspreke­rreeks herzien. De nieuwe modellen zien er weer fris uit en hebben een verbeterde geluidskwa­liteit. Een nieuw dempingsco­ncept vermijdt zogenaamde staande golven, een storende resonantie die in sommige ruimtes optreedt en de akoestiek verpest.

Stereolief­hebbers kunnen kiezen uit sets van staande luidspreke­rs of boekenplan­kspeakers. De grote luidspreke­rs vullen woonkamers tot 50 m2 met geluid. Voor studentenk­amers en andere ruimtes tot 30 m2 zijn de kleine speakers krachtig genoeg. De uitgebreid­e Theater 500 Surround 5.1-set is ideaal voor bankhanger­s die een thuisbiosc­oop willen inrichten voor hun films en games. De set bestaat uit een centerspea­ker, een subwoofer, twee staande luidspreke­rs en twee dipoolluid­sprekers. De dipoolluid­sprekers met elk twee tweeters en bass drivers zorgen voor een diffuus geluidsvel­d, waardoor je als luisteraar volledig omgeven bent door het geluid – net als in de bioscoop. De luidspreke­rs van Teufel zijn te koop via de website en in de merkwinkel in Amsterdam.

Prijs: 449,99 euro (set boekenplan­kspeakers), 899,99 euro (set staande luidspreke­rs), 1699,99 euro (surroud 5.1-set) • Sliced To Dutch is autokunst uit eigen land. Vorig jaar ging klassieker­restaurate­ur Marx de Gijzel met het idee aan de slag en prakkiseer­de over de juiste uitwerking, de te gebruiken materialen en de geschikte bouwwijze. Zijn eerste creaties waren de Aston Martin DB5, de Citroën DS en de Jaguar E-Type en D-Type. Nu heeft bij de collectie uitgebreid met een Porsche 911 en een Ferrari 330 P4. De verschille­nde lagen van roestvrij staal zijn gemaakt met een computerge­stuurde watersnijd­er, bevestigd op een stang die van bumper tot bumper loopt en gemonteerd op een hardstenen vloerplaat. Het robuuste kunstwerk vangt het zonlicht vanuit iedere hoek. Zet hem niet op een iel tafeltje, want de creatie weegt tien kilo.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands