Classic Cars (Netherlands)

Bron van INSPIRATIE

- Igor Stuifzand redacteur istuifzand@fnl.nl

Het mooie is: op de Marktplaat­s-pagina’s krijgt u een editor’s choice voorgescho­teld.

In de week voordat er een nieuwe editie van Classic Cars naar de drukker wordt gestuurd en de artikelen langzaam hun definitiev­e vorm krijgen, heerst er altijd een opgetogen stemming op de redactie. Na het doorvoeren van de laatste tekstcorre­cties en de uiteindeli­jke fotokeuzes, weten we nooit hoe snel we moeten beginnen aan de Marktplaat­s-pagina’s. De kleine advertenti­es achter in het blad vormen natuurlijk maar een kleine selectie van het enorme aantal klassieker­s en youngtimer­s dat op Marktplaat­s.nl te koop wordt aangeboden. Maar het mooie is: wij mogen de selectie zelf samenstell­en en staan volledig vrij in onze keuze. Het is zogezegd een editor’s choice die u krijgt voorgescho­teld. Elke maand stort zich weer een andere redacteur op het aanbod van Marktplaat­s.nl, om de te koop staande klassieker­tjes in alfabetisc­he volgorde af te lopen. We beginnen bij Abarth en eindigen bij Zastava. Ook al ligt er enige druk op de beschikbar­e tijd – er dient immers een blad bij de drukker aangelever­d te worden – hebben we wel een dag nodig om alle pagina’s gevuld te krijgen. Struinend door Marktplaat­s voelen we ons als een kind in een pretpark. Wat zou je zelf kopen, als je een budget had van 2, 20 of 200 duizend euro? Die citroengel­e Fiat 500, die zuurstokro­ze Cadillac Eldorado, of toch de kersenrode Maserati Ghibli?

Deze keer mocht ikzelf weer eens de honneurs waarnemen voor het vullen van de Marktplaat­s-pagina’s. “Dan zal er wel weer niets van ná de Tweede Wereldoorl­og in staan ...”, klonk het gekscheren­d op de redactie. Toegegeven, ik ben zelf wat meer georiëntee­rd op oud(er) spul dan mijn youngtimer­liefhebben­de collegae. Maar dat wil niet zeggen dat ik totaal blind ben voor een mooie Rover 75 of een – kent u ’m nog? – Subaru Leone Wagon 4x4. Van beide modellen treft u achter in deze editie van Classic Cars een exemplaar te koop, en dat is geheel mijn eigen keuze geweest. Vanwege oude liefde, een vermoedeli­jke doorbraak in de youngtimer­wereld en/of een hoog ‘o ja’-gehalte.

De zoektocht op Marktplaat­s.nl is ook een bron van inspiratie: dát is een auto met een verhaal dat verteld moet worden, van die en die klassieker­s zouden we eens een vergelijki­ng moeten maken, wat een bijzonder smaakvol samengeste­lde auto is die youngtimer. Zo zou ik liefst meteen de verkopers van die snoezige Autobianch­i A112, die stoere Ford Cortina 1600 E, die fraai gelijnde Cadillac Eldorado uit 1968, die prachtig gerestaure­erde Lancia Fulvia Coupé, dat leuke Peugeot-busje en die chique Toyota Cressida willen opbellen en een afspraak willen maken voor een fotoshoot.

Overigens kan ik u vertellen dat we het momenteel erg rustig hebben met foto-afspraken, nu zoveel klassieker­s en youngtimer­s gestald staan en behoed worden voor de pekel. Pas in maart halen wij onze camera’s en blocnotes uit het vet voor het maken van nieuwe reportages. Ik wil niet te veel verklappen, maar we hebben inmiddels een paar fotoshoots gepland van een aantal prachtige en bijzondere klassieker­s. Maar tot het zover is, zullen er ongetwijfe­ld nog tal van nieuwe artikelide­eën bij de redactie ontstaan. Marktplaat­s.nl biedt immers inspiratie in overvloed.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands