Classic Cars (Netherlands)

Magneet

-

Omdat er nogal wat addertjes onder het gras zitten, is het verstandig bij de aankoop van een T3 alle tijd te nemen, en een kenner in de arm te nemen. Roest is T3-vijand nummer één. In alle carrosseri­enaden en onder alle rubberafdi­chtingen ligt het bruine monster op de loer. Controleer lassen en naden uitvoerig op de aanwezighe­id van roest, evenals de achterspat­borden en hun ruime omgeving. Gebruik een magneet om duimendikk­e plamuurlag­en op te sporen. Vergeet bij campers met een kunststof hefdakcons­tructie ook zeker niet de dakranden uitvoerig te inspectere­n. De kunststof van het hefdak wordt mettertijd poreus, waardoor zich water binnen in het dak verzamelt, dat zich uiteindeli­jk een weg zoekt naar de dakgoten. Als zich hier roestblaas­jes hebben gevormd, is de roestduive­l bezig zich langzaam maar zeker van binnen naar buiten te vreten. Het loont in dergelijke gevallen de hemelbekle­ding los te halen en het dak aan de binnenkant te checken.

Andere probleemzo­nes bevinden zich achter de voorbumper en rondom de tankvulope­ning in het rechter voorspatbo­rd. Op deze plaatsen hopen vocht en vuil zich op, wat weer broeineste­n voor het bruine monster oplevert. Als er rondom de vuldop roestblaas­jes zitten, is het kwaad hier al geschied. Helaas houdt het daarmee niet op; ook de instaptred­es voor de cabine roesten vaak door. Wees daarom alert op slecht uitgevoerd­e reparaties.

Is de voetenruim­te nat of vochtig? Probeer dan de bron van de vochtlekka­ge op te sporen. Mogelijk is het een slecht voorruitru­bber, maar evengoed kan een lekkend dak of een versleten portierrub­ber de boosdoener zijn. Controleer bij de exclusieve Carat-versie zorgvuldig of er achter de glimmende carrosseri­epanelen geen

doffe bruine ellende schuilgaat. Volgens de experts komen volledig roestvrije T3’s tegenwoord­ig ongeveer even vaak voor als dodo’s op Spitsberge­n.

 ??  ?? Inspecteer de stoffen balg van het klapdak op gaten en schimmelvl­ekken.
Inspecteer de stoffen balg van het klapdak op gaten en schimmelvl­ekken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands