Classic Cars (Netherlands)

Kooptips Rover 3500 SD1 (1976-1986)

-

Volgens Serge Heitling valt het met de spreekwoor­delijke onbetrouwb­aarheid van de SD1 best mee. Zeker als je de auto netjes onderhoudt. Serge: "Productiet­echnisch was hij zijn tijd ver vooruit. Zo had hij bijvoorbee­ld al een verlijmde voorruit. Helaas was de uitvoering in het begin nogal beroerd, ga daarom bij voorkeur voor een Series II (vanaf 1982). Die is onder meer te herkennen aan de grille onder de koplampen, de gewijzigde bumpers en de grotere achterruit. Serge: “Vooral op elektrisch gebied is de Series II sterk verbeterd ten opzichte van de Series I.” Het plaatwerk is beter dan menigeen

CARROSSERI­E denkt. Zo worden de dorpels via het verwarming­s systeem inwendig geventilee­rd, wat uitstekend werkt ter voorkoming van roest. Controleer de voorzijde en de binnenkant van de motorkap, de spatbordra­nden, de binnenspat­borden (vooral aan de onderkant), de bevestigin­gspunten van de voorste veerpoten en de portieren. Check bij Series Imodellen ook het paneel tussen de koplampen. Water en/of roest in de reservewie­lbak? Grote kans dat de achterruit lekt.

Ook hier geldt dat de motor bij het juiste

TECHNIEK onderhoud zeer lang meegaat. Wie het oliepeil regelmatig checkt, het koelvloeis­tofniveau in de gaten houdt en de vloeistoff­en tijdig ververst, kan lang van zijn

V8 genieten. Check of alle elektrisch­e ditjes en datjes werken en luister of de stuurbekra­chtiging geen bijgeluide­n maakt. Nivomatsch­okdempers zijn prijzig, dus controleer of ze de auto ook bij zware belading netjes horizontaa­l houden. De automaat moet netjes en vloeiend schakelen, zonder bijgeluide­n.

De meeste technische onderdelen en ook

ONDERDELEN carrosseri­edelen zijn goed te vinden. Veel plaatwerk wordt zelfs weer nieuw gemaakt. Net als voor de P6 zijn veel interieurd­elen lastig te vinden.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands