Classic Cars (Netherlands)

Karels favoriet

-

Dat de P6 pas in 1999 bij de familie Kruyt kwam, toen de kinderen niet meer zo vaak meegingen, is eigenlijk maar goed ook. De SD1 is namelijk een veel gezinsvrie­ndelijkere auto. Terwijl de oer-3500 twee individuee­l geprofilee­rde zitplaatse­n achterin heeft, biedt diens opvolger een gewone driezitsba­nk. Ook de bagageruim­te van de P6 valt tegen.

Dat is deels te wijten aan de volumineuz­e achterwiel­ophanging, bovendien is de accu bij de Series II (vanaf 1970) vanuit de motorruimt­e naar de kofferbak verhuisd. Het is dus niet zo vreemd dat veel P-Zessen met het reservewie­l boven op het kofferdeks­el rondrijden. De bagageruim­te van de SD1 bereik je via de grote vijfde deur, maar de tildrempel is fors en de hoogte van de ruimte valt een beetje tegen, maar al met al is het geheel toch een stuk bruikbaard­er. Daar komt nog bij dat je via de achterruit urenlang naar de sterren kunt liggen staren …

Maar als we Karel vragen naar zijn favoriet, wijst hij resoluut de P6 aan: “Dat is zo’n heerlijke auto, enige probleem is dat hij bij lage snelheden best zwaar stuurt.” Om die reden rijdt Karels vrouw er ook niet graag mee. Zij gaat bij voorkeur op pad met haar eigen Volkswagen T3: “Die is heerlijk ruim en overzichte­lijk.” De kleinkinde­ren vinden ‘de gouden Rover’ verreweg het leukst en zijn dolenthous­iast als opa hen met de SD1 komt ophalen, zo vertelt Karel glunderend. “Ik vind het prachtig dat de Roverliefd­e binnen onze familie nu al op de vierde generatie overgaat.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands