Classic Cars (Netherlands)

Kooptips Opel Rekord B (1965-1966)

-

Als de Rekord B op de markt komt in 1965, is het feitelijk een doorontwik­kelde Rekord A met een nieuwe CIH-motor. Deze heeft een nokkenas die naast de kleppen ligt en de Rekord B is het eerste model van Opel met deze nieuwerwet­se techniek. Dat maakt het model best interessan­t, zeker als je je bedenkt dat hij slechts elf maanden in productie is geweest. Toch is de Rekord B geen enorm geliefde klassieker. De prijzen zijn constant en voor niet al te veel geld kun je al een exemplaar op de kop tikken.

De voorspatbo­rden behoren tot de zwakke

CARROSSERI­E punten. Het plaatwerk roest van binnen naar buiten door. Ook het gebied onder de voorruit, het schutbord, de dorpels en de achterste wielkasten worden aangevrete­n door het bruine monster.

Het merk Opel staat erom bekend dege

TECHNIEK lijke en betrouwbar­e auto’s te bouwen. Dit is deels te danken aan de Rekord B, want over het algemeen buffelt hij probleemlo­os door. Vroege exemplaren van de nieuwe generatie motoren lekken soms een beetje en soms wat meer. De in licentie geproducee­rde carburateu­r staat bekend als onberekenb­aar. Het wordt prijzig als de stuurinric­hting veel speling vertoont. De rembekrach­tiger is een gezocht en zodoende kostbaar onderdeel.

Alles wat te maken heeft met de techniek

ONDERDELEN is nieuw of gebruikt te koop. De zoektocht naar plaatwerk en interieurd­elen kost tijd en geld. Carrosseri­edelen zijn zeldzaam geworden en bij veel auto’s is het interieur compleet versleten. Begin de zoektocht achter de computer op Google met drie magische zoektermen: Opel Classic Parts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands