Classic Cars (Netherlands)

InterClass­ics in Brussel

-

HOEWEL WE IN NEDERLAND onze ‘eigen’ InterClass­ics Maastricht hebben, blijft het leuk om naar InterClass­ics Brussel af te reizen. En wel op 17, 18 en 19 november. Dan kunt u in de Belgische hoofdstad talloze klassieker­s bewonderen, met dit jaar speciale aandacht voor cyclecars. Deze kleine, goedkope, lichtgewic­ht voertuigje­s vulden tussen pakweg 1910 en het einde van de jaren twintig het gat tussen de motorfiets en de volwaardig­e auto. Er werd zelfs mee geracet, ook al was de constructi­e op z’n zachts gezegd nogal fragiel. Het is een klein wonder dat in 2017, pakweg honderd jaar later, maar liefst twintig cyclecars getoond kunnen worden.

Het tweede thema waarmee de prachtige auto’s van de honderden standhoude­rs worden afgewissel­d, is ‘The Big Five’. Dit zijn de vijf leidende en meest toonaangev­ende motormusea van Europa. Deze musea hebben niet alleen een gevarieerd­e collectie, ze laten ook zien welke invloed de auto op de samenlevin­g heeft. Elk museum zal drie topstukken presentere­n, waarvan één vooroorlog­se klassieker afkomstig uit het desbetreff­ende land, één auto typerend voor het museum en één raceauto. Het Louwman Museum in Den Haag is ‘onze’ afgevaardi­gde.

Tot slot de huishoudel­ijke zaken: de Brussels Expo opent alle dagen om 10.00 uur en sluit om 18.00 uur, met uitzonderi­ng van vrijdag, want dan worden de openingsti­jden gerekt tot 20.00 uur. Toegangska­arten kosten 12,50 euro op www.interclass­ics.be en 15 euro aan de deur.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands