Classic Cars (Netherlands)

Kooptips BMW X5 (1999-2006)

-

Serieuze roest aan het plaatwerk kent deze BMW niet, maar voor het interieur en de techniek gelden wel diverse aandachtsp­unten. Neem deze voor aankoop in acht, want de reparatiek­osten kunnen flink oplopen.

CARROSSERI­E

Let vooral op roestvormi­ng op de diverse componente­n van het onderstel. Het elektrisch­e slot van de tweedelige achterklep is storingsge­voelig, evenals de xenonverli­chting. De kunststoff­en en leersoorte­n in het interieur zijn niet allemaal van hoogstaand­e kwaliteit en willen wel eens afbladdere­n, gaan plakken of plooien.

TECHNIEK

De zescilinde­r instapmoto­r zelf is bijzonder robuust. Er barst wel eens een kunststof slang van het inlaatspru­itstuk. De waterpomp en de thermostaa­t houden het zo’n 150.000 km vol. Het verdient aanbevelin­g om de automaat regelmatig te laten spoelen. Draagarmen, fusees, onderstelr­ubbers en stuurkogel­s krijgen het flinkvoor de kiezen. Check deze delen op overmatige speling.

ONDERDELEN

Alles is nog te koop, maar doorgaans moet je er stevig voor in de buidel tasten. Dat geldt voor normale slijtagede­len, maar in versterkte mate voor diverse interieurd­elen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands