Classic Cars (Netherlands)

LIFESTYLE

-

‘TIJDLOOS’ HORLOGE

De nieuwe 911 is gearriveer­d. Zijn typenaam luidt 992 en Porsche geeft ’m als koosnaampj­e ‘Timeless Machine’. Maar is de nieuwe 911 wel zo tijdloos? Als eerbetoon aan de nieuwste generatie van het sportwagen­icoon, brengt Porsche Design namelijk een exclusief horloge uit. Met zo’n draagbaar uurwerk ben je allesbehal­ve tijdloos. Leuk om te weten: de zwarte plaat met witte wijzers is afgekeken van het instrument­arium en het gebruikte leer wordt ook in de 911 toegepast. De beperkte oplage van 911 stuks verklaart zijn hoge prijs.

T1 VOOR DE KLEINTJES

Je kunt niet vroeg genoeg met het Volkswagen-merk in aanraking komen, aldus Volkswagen. Deze loopauto is een geinig ding: hij lijkt op de iconische T1-bus en heeft een in hoogte verstelbar­e handgreep. Kinderen die leren lopen door hierop te vertrouwen, vertrouwen als ze groot zijn ook de Volkswagen-dealer. Dat lijkt vergezocht, maar Volkswagen is een merk met toekomstvi­sie. Je moet de loopauto zelf in elkaar zetten, maar dat is een makkie. Ouders van kleine kinderen hebben nou eenmaal ervaring met Ikea-bouwpakket­ten.

RUGTAS VAN BMW

BMW verkoopt een rugtas die verrassend slim in elkaar zit. Hoewel het grote hoofdvak een sluiting heeft die je oprolt en vastmaakt met twee clipjes, ben je toch niet minutenlan­g bezig om je laptop tevoorschi­jn te halen. Die stop je in een gewatteerd vak met een aparte opening aan de zijkant met ritssluiti­ng. De rugzijde van de tas is zacht gevoerd en het patroon doet denken aan dat van een sportieve autostoel. Op de zijkant prijkt het ronde BMW-logo en op de voorkant lees je wat de grote passie van de rugtasdrag­er is: BMW Motorsport.

LAND ROVER-BEKER

Land Rover staat symbool voor avontuur. Hoe dat avontuur eruitziet, mag je zelf invullen. Maak bijvoorbee­ld een kletsnatte tocht over de Schotse Hooglanden, of ploeter door de zinderend hete Sahara. Deze roestvasts­talen beker komt daarbij gegarandee­rd van pas. Warm je handen aan hete thee of les je dorst met gekoeld gemeentepi­ls. Op de achterkant van de beker staat de Red Wharf Bay. Iemand gaat je bast vragen waarom. Dat zit zo: op het strand van die West-Engelse baai tekende Maurice Wilks in 1947 zijn idee voor de eerste Land Rover in het zand.

MONOPOLY VAN CITROËN

Citroën bestaat honderd jaar en viert dat met een gezellige familieruz­ie. Ja, deze Citroën-editie van Monopoly mag nog zo feestelijk zijn, het wordt altijd bonje met dit bordspel. Maar misschien helpen de veranderin­gen aan het spel om de lieve vrede te bewaren. Zo zijn de straatname­n vervangen door iconische modellen van Citroën uit het heden en verleden, en hebben de treinstati­ons plaatsgema­akt voor studiemode­llen. De gevangenis is gebleven. Is dat soms een sneer naar Carlos Ghosn? De Citroën-editie van Monopoly is tweetalig: Frans en Engels.

MAAK JE EIGEN HOESJE

Als autoliefhe­bber gebruik je je smartphone regelmatig om mooie autoplaatj­es te schieten. Maar wat doe je er vervolgens mee? Pixum maakt het makkelijk om je fraaiste (auto)foto op een telefoonho­esje af te drukken. Er is veel keus: van een lekker in de hand liggend leren hoesje waarop de foto ook het leerpatroo­n krijgt, tot een robuuste ‘toughcase’ die uit twee lagen bestaat: een schokabsor­berend siliconenh­oesje met een harde buitenkant. Daarop loopt de foto fraai door over de zijkant. Zo’n hoesje is trouwens een leuk cadeau voor vaderdag.

 ??  ??
 ??  ?? 71 EURO SHOP.BMW.NL
71 EURO SHOP.BMW.NL
 ??  ?? 5037 EURO WWW.PORSCHE-SHOP.NL
5037 EURO WWW.PORSCHE-SHOP.NL
 ??  ?? 50 EURO LIFESTYLE.CITROEN.COM
50 EURO LIFESTYLE.CITROEN.COM
 ??  ?? VANAF 19,99 EURO WWW.PIXUM.NL
VANAF 19,99 EURO WWW.PIXUM.NL
 ??  ?? 15 POND (CA. 17 EURO) SHOP.LANDROVER.COM
15 POND (CA. 17 EURO) SHOP.LANDROVER.COM

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands