Classic Cars (Netherlands)

Bigger, Bolder, Better

-

Het landgoed van de Britse Lord March staat van 4 tot en met 7 juli wederom in het teken van het Festival of Speed. Autoliefhe­bbers komen van heinde en verre om de traditione­le hillclimb te aanschouwe­n: (race)auto’s rijden zo snel mogelijk over de 1,16 mijl lange oprijlaan (1,87 km) naar het landhuis. Onderweg overbrugge­n de coureurs een hoogtevers­chil van 300 meter, terwijl ze de snelste tijd proberen te verbeteren. Toeschouwe­rs kunnen de auto’s van dichtbij meemaken: de plaatsen langs het parcours bieden goed zicht op de sportwagen­s en de paddocks zijn vrij toegankeli­jk.

Om ervoor te zorgen dat de zesentwint­igste editie fris aanvoelt, heeft de organisati­e nieuwe attracties toegevoegd. In ‘The Arena’ wordt naar hartenlust gedrift. Banden gaan in rook op en duizelingw­ekkende stunts met auto’s en motoren vermaken het publiek op vrijdag, zaterdag en zondag. Zondag is tevens ‘Shoutout Sunday’ en dan racen ’s werelds snelste coureurs tegen elkaar. Fans kunnen op de foto met de raceauto’s en coureurs. Over snelheid gesproken: dit jaar wordt de hillclimb voor de twintigste keer gehouden en het zou toch wel heel leuk zijn als het record wordt verbroken … Aan inspiratie geen gebrek, want deze editie van het Festival of Speed zet de snelste auto’s ter wereld extra in de schijnwerp­ers.

Toegangska­arten voor de relatief rustige openingsda­g (donderdag) kosten 39 pond (ca. 46 euro). Vrijdag barst het spektakel los en voor 58 pond (ongeveer 68 euro) kun je daarbij zijn. Wie op zaterdag of zondag wil gaan, betaalt 70 pond (82 euro). Een vierdagenp­as kost

169 pond of grofweg 200 euro. Kaartjes zijn vooraf te bestellen op www.goodwood.com.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands