Classic Cars (Netherlands)

DODGE CHARGER

UIT THE FAST AND THE FURIOUS

-

Al dat thuiszitte­n in coronatijd had ook voordelen: je kon hobby’s uitoefenen waaraan je voor die tijd nauwelijks toekwam. De een sloeg aan het (leg)puzzelen, de ander bestelde een bouwpakket van Lego. Deze Dodge Charger van Lego uit The Fast and the Furious kwam precies op het goede moment. Hij is van Lego Technic en bestaat uit 1077 steentjes.

“I live my life a quarter mile at the time”, zei Dominic ‘Dom’ Torreto (Vin Diesel) tegen Brian O’Conner (Paul Walker) in de allereerst­e Fast & Furious-film uit 2001. Dat kennelijk wel meer mensen dat zouden willen doen, blijkt uit de popularite­it van de filmreeks. Inmiddels hebben er negen Fast & Furious-titels in de bioscopen gedraaid, waarvan de laatste vorig jaar. Paul Walker speelde in zes ervan. De Amerikaans­e acteur kwam in 2013 om het leven bij een auto-ongeluk. Zijn zakenpartn­er raakte de controle kwijt over zijn Porsche Carrera GT en botste tegen een betonnen lantaarnpa­al.

Bewegende zuigers

De Dodge Charger is van Dom Torreto en komt in vier Fast & Furious-films voor. Dat-ie niet standaard is, blijkt meteen uit het enorme motorblok dat door de motorkap steekt. In de film wordt gezegd dat de achtcilind­er Charger een vermogen van zo’n 900 pk heeft. Het blokje in de Lego-Charger haalt dat natuurlijk niet, maar is wel uitgerust met bewegende zuigers. In de achterbak van de Dodge liggen zelfs kleine flesjes ‘lachgas’ om op de kwartmijl nog wat extra kracht uit de V8 te wringen.

Wheelie-pose

Het bouwpakket bestaat uit 1077 Lego-onderdelen. De afgebouwde Charger is bijna 40 centimeter lang, 16 centimeter breed en 11 centimeter hoog. Dankzij een uitklapbar­e steun onder de auto, kun je hem wegzetten in de beroemde wheelie-pose uit de film. De Dodge heeft een werkende stuurinric­hting, wielophang­ing en vering. Er is zelfs bewegende distributi­eketting. Lego vraagt 99 euro voor de Fast & Furious-bouwdoos.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands