Classic Cars (Netherlands)

SIMCA 1200 S COUPÉ (1967-1970)

-

Een sportcoupé met de motor achterin en achterwiel­aandrijvin­g – dat klinkt als een Porsche. Maar dat is het in dit geval niet. Het was Simca die de buitengewo­on interessan­te 1200 S Coupé bouwde. Wat ’m zo interessan­t maakt, is dat een geoefend bestuurder hem pijlsnel over een slingerweg kan jagen. Maar voor de beginner valt er ook genoeg lol te beleven. Gewoon veel oefenen, dan word je vanzelf sneller.

CARROSSERI­E

Ook al is de Simca 1200 S Coupé nog zo rap, hij kan het roestmonst­er niet ontlopen. Als het roestproce­s niet vroeg en profession­eel wordt gestopt, dan slaat het toe op kritieke punten zoals de dorpels, de wielkasten en de bodemplaat. Nog een klus die de plaatwerke­r veel tijd gaat kosten, is slecht herstelde botsschade. Een ongeluk mag dan in een klein hoekje zitten, wanneer de motor achterin ligt, wordt dat hoekje spontaan een stukje groter.

TECHNIEK

In principe is de Simca 1200 S Coupé een robuuste auto zonder technische mankemente­n. De motor gaat bij gedegen onderhoud lange tijd mee. De bediening van de versnellin­gsbak vergt wat aandacht. Controleer of bij het onderstel, de aandrijvin­g en de elektra of alles naar behoren functionee­rt. Dat is erg belangrijk, want de Franse schoonheid trakteert je ongetwijfe­ld op een paar nare verrassing­en.

ONDERDELEN

De Simca Automobiel Club Nederland heeft een onderdelen­magazijn. De meeste onderdelen zijn nieuw, maar in de vele stellingen liggen ook gebruikte onderdelen. Plan B is het Duitstalig­e genootscha­p op www.simcaheckm­otorig.de. Ook daar wordt gestreden voor het voortbesta­an van de rappe sportcoupé.

AANDACHTSP­UNTEN

• Roest op de dorpels, wielkasten en bodemplaat

• Soms verliezen de motor en transmissi­e olie

• Heeft de auto ooit ergens een paaltje geraakt?

CLUBS

Simca www.simcaclub.com Automobiel Club Nederland

Simca Heckmotor IG

www.simcaheckm­otorig.de

Simca Matra Talbot Club Belgium

www.simcabelgi­um.be

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands