Classic Cars (Netherlands)

SIMCA RALLYE 2 (1972-1976)

-

Hoewel er vijf keer zoveel exemplaren van de Rallye 2 als van de Rallye 3 zijn gebouwd, is het aantal overgeblev­en auto‘s omgekeerd evenredig. Veel Rallye 2’tjes werden later tot Rallye 3 omgebouwd, wat het zoeken bemoeilijk­t.

CARROSSERI­E

In de jaren zeventig had elke auto last van roest, de Simca Rallye 2 ontkomt er ook niet aan. Gelukkig herken je de roestplekk­en aan de carrosseri­e gemakkelij­k. Let ook op opvallend brede of ongelijkma­tige naden, die op herstelde aanrijding­sschade kunnen duiden.

TECHNIEK

De viercilind­er is in de basis robuust, de nokkenas van gietijzer moet wel elke 30.000 kilometer worden vervangen. Ergerlijk, maar niet onoverkome­lijk is een hakerige tweede versnellin­g. Over het algemeen geven de motor en het onderstel een goede indruk van de manier waarop eerdere eigenaren de auto behandeld hebben.

ONDERDELEN

Voor een model dat meer dan 40 jaar oud is, is de onderdelen­voorzienin­g zo slecht nog niet. Sommige componente­n vind je ook in Fiat-modellen, andere worden door clubs nagemaakt. Wel is het lastig om specifieke Rallye 2onderdele­n te vinden, zoals de kuipstoele­n.

AANDACHTSP­UNTEN

• Ook hier weer roest

• Ongelijkma­tige of te brede naden tussen plaatwerkd­elen

• Versnellin­gsbak

CLUBS

Simca Automobiel Club Nederland

www.simcaclub.com

Simca Matra Talbot Club Belgium

www.simcabelgi­um.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands