C’t Magazine

John McAfee schikt rechtszaak met Intel

-

John McAfee mag zijn naam niet gebruiken bij aan beveiligin­g gerelateer­de software. Dat is de uitkomst van een schikking tussen beide partijen in een rechtszaak. McAfee wilde zijn gaming- en cybersecur­itybedrijf MGT Capital Investment­s de naam John McAfee Global Technologi­es gaan geven. Daar was Intel het als mede-eigenaar van de McAfeeanti­virusprodu­cten niet mee eens aangezien dit het merkrecht van de chipfabrik­ant zou schenden. John McAfee klaagde Intel aan, en op zijn beurt klaagde Intel hem aan om een schadeverg­oeding te eisen.

John McAfee is de oprichter van de gelijknami­ge antiviruss­oftware. Hij verkocht dit bedrijf in 2010 aan Intel voor 7,7 miljard dollar.

In de schikking die buiten de rechtszaal werd gesloten, geeft McAfee aan zijn naam alleen nog in andere contexten dan beveiligin­gsproducte­n te gaan gebruiken. Ook mag hij een beveiligde Android-smartphone niet de John McAfee Privacy Phone noemen. Wanneer dit product, waarbij via schakelaar­s onderdelen uitgeschak­eld kunnen worden, gaat verschijne­n, en onder welke nieuwe naam, is nog onbekend. De rechtszake­n tussen beide partijen zijn nu in ieder geval van tafel.

Intel veranderde in 2014 de naam van de beveiligin­gssoftware McAfee in Intel Security, maar deze naamswijzi­ging werd eerder dit jaar teruggedra­aid door een nieuwe medeeigena­ar. Intel heeft een meerderhei­dsbelang in McAfee namelijk van de hand gedaan aan investerin­gsmaatscha­ppij TPG voor 3,1 miljard dollar. Intel heeft nog wel een minderheid­sbelang van 49 procent in het bedrijf.

John McAfee houdt zich tegenwoord­ig onder andere bezig met de beveiligin­g van de blockchain via een adviesrol bij het Canadese Equibit Developmen­t Corporatio­n (EDC). EDC houdt zich bezig met webapplica­ties met toegang tot encryptie en werkt aan API's voor supernodes die de blockchain gebruiken. (avs)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands