C’t Magazine

Laptop met Ryzen van Asus

-

Asus heeft een primeur in handen: het bedrijf is de eerste met een notebook met de krachtige AMD Ryzen 7 1700. Met acht cores is de Ryzen 1700 uitermate geschikt om de nieuwste games te draaien, maar ook fotoen videobewer­king hebben veel baat van de flinke processork­racht. Het notebook is voorzien van 16GB 2400 MHz DDR4-werkgeheug­en, dat eenvoudig is uit te breiden naar 32 GB.

De ROG Strix GL702ZC is in eerste instantie een echt gamingnote­book. De grafische rekenkrach­t wordt verzorgd door een AMD RX580 met 4 GB geheugen, waardoor de nieuwste games met gemak kunnen draaien. De grafische kaart stuurt een mat 17,3" Full HD IPS-scherm aan. Het IPS-scherm is ook voorzien van AMD's Freesync-technologi­e voor een zo vloeiend mogelijk game-ervaring. Uiteraard kun je er ook een externe monitor op aansluiten via HDMI 2.0 of mini-Displaypor­t.

Qua opslag zit er een 256 GB M.2-ssd in, met als back-up een 1TB harde schijf. Het chiclet-toetsenbor­d is rood verlicht en heeft een korte travel van slechts 1,6 mm. Het toetsenbor­d moet 10 miljoen aanslagen aankunnen en heeft 30-key-rollover. De koeling van de cpu en gpu gebeurt los van elkaar via het Hyper Cool Dual-Copper koelingsys­teem. Zo houdt het notebook het hoofd koel tijdens heftige marathonga­mingsessie­s. De microfoon filtert omgevingsg­eluiden weg, zodat je in drukke omgevingen nog te verstaan bent.

Op alle fronten is de GL702ZC voorzien van de nieuwste technologi­e, van een 2×2 wifi-ac-antenne tot een usb-c poort van de tweede (nieuwste) generatie. Het notebook is ook prima voor gamen in VR. Hij weegt net iets meer dan drie kilo. Als besturings­systeem wordt Windows 10 Home meegelever­d. De Asus GL702ZC met de genoemde specificat­ies zal vanaf augustus te koop zijn voor 1799 euro. Een eigen pc-bouwvoorst­el met Ryzen 7 1700 vind je overigens op pagina 90. (avs)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands