C’t Magazine

Radeon Vega Frontier Edition

-

AMD is eindelijk gestart met de verkoop van de eerste grafische kaarten voor profession­als met een Vega-gpu. De Radeon Vega Frontier Edition is op het moment van schrijven echter nog niet te krijgen in de Benelux. De kaart verschijnt in twee versies: met een radiale ventilator voor ongeveer 1200 euro of met bijbehoren­de waterkoeli­ng voor rond de 1750 euro. AMD richt zich met de kaart vooral op gebruik voor visualisat­ie, game-ontwikkeli­ng en machine-learning.

De kaart is opgebouwd rondom de Vega 10-grafische chip met 4096 shaderkern­en en heeft een basissnelh­eid van 1382 MHz. In de turbomodus wordt een snelheid tot aan 1600 Mhz gehaald, mits het energiever­bruik en de temperatuu­r van de chip onder de opgegeven grenswaard­en blijven. Het HBM2-geheugen is 16 GB groot en is via 2048 lanes verbonden met de gpu en verwerkt 483 GB/s. De pixel-fill-rate ligt op 90 GPixel/s. Er zijn 64 compute-units aanwezig. De single-precision floating-point-performanc­e (FP32) haalt tot 13,1 TFLOPS, de half-precision komt tot 26,2 TFLOPS.

Er zijn vier 4K-schermen op de Radeon Vega Frontier Edition aan te sluiten. Drie via DisplayPor­t 1.4 en eentje via HDMI 2.0. AMD geeft aan dat het verbruik van de luchtgekoe­lde variant rond de 300 watt gaat liggen, de watergekoe­lde komt uit op 375 watt. Beide kaarten moet je via twee 8-pins stekkers van stroom voorzien. AMD raadt aan om bij het gebruik van de Radeon Vega Frontier Edition minimaal voor een voeding van 850 watt te gaan. Inmiddels zijn op een aantal websites al de eerste benchmarks verschenen. Die heeft AMD inmiddels ook op zijn website als informatie toegevoegd. Zo moet de Vega Frontier 28 procent sneller zijn dan de Titan Xp in CAD-programma's. In DeepBench haalt de Radeon Frontier 88 ms, terwijl de Nvidia Tesla P100 er 133 ms voor nodig heeft. (avs)

 ??  ??
 ??  ?? De luchtgekoe­lde variant van de Radeon Vega Frontier Edition moet
ongeveer 1200 euro gaan kosten.
De luchtgekoe­lde variant van de Radeon Vega Frontier Edition moet ongeveer 1200 euro gaan kosten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands