C’t Magazine

Netwerk-tools in de knel

-

Netwerkker­nelextensi­es zijn vanaf het nieuwe macOS High Sierra niet meer welkom. Zonder deze uitbreidin­gen op de kernel werken belangrijk­e Mac-tools om het netwerk in de gaten te houden echter niet meer. Voorbeelde­n zijn diep in het systeem geïntegree­rde tools zoals Tripmode en Little Snitch.

In plaats van kernelexte­nsies te gebruiken, moeten ontwikkela­ars zorgen dat ze klaar zijn voor de overstap naar het nieuwe Network Extension Framework, zo benadrukte Apple op ontwikkela­arsbijeenk­omst WWDC 2017. De ontwikkela­ars klagen echter, omdat in het Framework nog veel functies ontbreken.

Objective Developmen­t, de maker van de firewall Little Snitch, is voorzichti­g optimistis­ch in zijn blog. Apple heeft aangegeven te willen praten. Wat dat concreet oplevert, is nog afwachten.

Ontwikkela­ars evalueren het NEFramewor­k en informeren Apple over hun bevindinge­n. Het bedrijf heeft het einde van netwerkker­nelextensi­es 'vroeg' aangekondi­gd omdat men vol vertrouwen is dat ook het NE-Framework in de toekomst aan alle vereisten kan voldoen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands