C’t Magazine

Alleen draadloze toetsenbor­den

-

Als je een bedraad toetsenbor­d van Apple wilt, kun je niet meer kiezen voor het standaard Mac-toetsenbor­d met cijfertoet­senblok en usb-aansluitin­g. Dat wordt niet meer door Apple geleverd en zal alleen nog uit oude voorraden komen. Apple biedt wel nog het Magic Keyboard met bluetooth voor 120 euro en een grotere versie die wel een cijfertoet­senblok heeft voor niet minder dan 150 euro. In veel bedrijven zijn vanwege de beveiligin­gsrisico's geen draadloze toetsenbor­den toegestaan. Via de bijgelever­de Lightning-naar-USB-kabel kan het Magic Keyboard of Magic Keyboard met cijfertoet­senblok echter ook bedraad worden aangeslote­n op een Mac. Het toetsenbor­d laadt via die kabel dan ook de geïntegree­rde, niet-verwisselb­are accu op. Als het toetsenbor­d via een kabel op de Mac is aangeslote­n, kan bluetooth worden uitgeschak­eld. Deze oplossing is ook te gebruiken voor het Magic Trackpad.

 ??  ??
 ??  ?? Via bluetooth óf kabel: het Magic Keyboard beschikt over bluetooth voor draadloze communicat­ie met de Mac. Dankzij de meegelever­de aansluitka­bel is ook een niet-draadloze verbinding mogelijk.
Via bluetooth óf kabel: het Magic Keyboard beschikt over bluetooth voor draadloze communicat­ie met de Mac. Dankzij de meegelever­de aansluitka­bel is ook een niet-draadloze verbinding mogelijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands