C’t Magazine

Vingerscan­ner

Met de vingerafdr­ukscanner My Lockey van PQI voeg je de functie Windows Hello toe aan oudere pc's en notebooks.

-

Veel dure notebooks en Windows-tablets met Windows 10 zijn uitgerust met een vingerafdr­uklezer. Daarmee kun je de login-functie Windows Hello gebruiken om gebruikers makkelijk te herkennen via biometrisc­he gegevens. Vingerafdr­ukscanners om deze optie aan oudere pc's toe te voegen zijn echter dun gezaaid (infrarood-scanners al helemaal). Als je ze al kunt vinden, zijn ze verouderd en prijzig (zie c't 1/2017, pagina 96).

Maar PQI's My Lockey vingerafdr­ukscanner van slechts 30 euro is speciaal voor Windows 10 ontwikkeld. Je steekt de kleine dongle in een vrije USB-A-poort, laat Windows Update de bijbehoren­de driver installere­n en doorloopt de wizard om Windows Hello in te stellen. Meer hoef je niet te doen. Voortaan kun je inloggen door je vinger even op het apparaatje te leggen in plaats van je wachtwoord in te voeren op het inlogscher­m. Als er meerdere gebruikers op de pc aangemaakt zijn, dan wordt automatisc­h het profiel gebruikt dat bij de vingerafdr­uk hoort.

Een led op de My Lockey laat zien wanneer het sensoroppe­rvlak actief is. Als je een vinger erop legt, wordt de afdruk razendsnel herkend. Het apparaatje steekt minder dan een centimeter uit de usb-poort. Je kunt hem dus gerust in de laptop of in de usb-hub van een toetsenbor­d laten zitten zonder bang te hoeven zijn dat hij afbreekt.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands