C’t Magazine

Prestissim­o

De interne cardreader Akasa AK-ICR-27 leest data van snelle sdopslagme­dia met meer dan 200 MB/s.

-

Om raw-foto's of 4K-video's snel van de geheugenka­art in je camera op je pc te krijgen, moet naast het kaartje ook de lezer snel werken. Akasa's kaartlezer IK-ICR-27 heeft daar de nodige onderdelen voor en is in een 3,5"-slot in te bouwen. Om het SuperSpeed-tempo mogelijk te maken, sluit je de lezer aan via een 19-polige USB 3.0-stekker op het moederbord. De lezer kan ook gebruikmak­en van de extra datalijnen van de Ultra-High-Speed-II-bus (UHS II) van microSDen sd-kaarten.

Naast deze twee formaten ondersteun­t de lezer nog veel voorkomend­e andere formaten. Met als enige uitzonderi­ng: CFast. Bij het invoeren van een microSD-kaart moet je even goed opletten, anders komt het kaartje tussen frontplaat­je en slot in te zitten.

In een test met de UHS II SDXC-kaarten Toshiba Exceria Pro SDXC II 64 GB en Lexar Profession­al SDXC UHS II 3 2000x 64 GB zette de reader gegevens over met 230 MB/s. Met een Toshiba CF 1000x 128 GB, een snelle UDMA7-CompactFla­shkaart, bedroeg de snelheid 150 MB/s. De maximale waarden van de snelste externe USB 3.0-lezers (260 tot 290 MB/s) worden niet gehaald, maar de meeste geheugenka­arten kunnen er wel op volle snelheid mee werken.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands