C’t Magazine

Compacte kracht

De MSI Aero ITX is gebaseerd op de GeForce GTX 1060. De korte kaart met maar één ventilator is bedoeld voor kleinere formfactor­s.

-

Door zijn korte formaat (17,5 cm) is de MSI Aero ITX met name geschikt voor kleinere en compactere pc-kasten (mini-itx), waar een full size-kaart niet in zou passen. De kaart neemt zoals gebruikeli­jk twee slots in beslag. De roostertje­s in de slotplaat zijn groot, en dat moet ook wel voor de efficiënte werking van de enkele grote ventilator met zijn twee soorten bladen, die de heatsink met dikke heatpipe van 8 mm moet koelen. Naast de twee hdmi-en de twee DisplayPor­taansluiti­ngen oogt de ene DVI-poort alweer ouderwets. Wat de voeding betreft heeft de kaart genoeg aan één 6-pins kabel.

De ventilator springt alleen aan als er zwaar gegamed wordt, bij het gewone werk en lichte games blijft hij uit. Bij de demo van het sluipspel 'Styx: Shards of Darkness' in de op een na hoogte instelling­en (High) op FHD-resolutie via hdmi was hij nauwelijks te horen, terwijl de kaart toch 120 tot 150 fps leverde.

Maar ook op 4K-resolutie draaide hij de benchmark Valley 1.0 op de kwaliteit high (op een na hoogste instelling, zonder antialiasi­ng) met gemak. De kaart die we van MSI kregen heeft een royaal videogeheu­gen van 6 GB en is daarmee behoorlijk toekomstbe­stendig voor een zeer schappelij­ke prijs. Er is voor 100 euro minder ook een 3GB-versie te koop, maar die zit voor de huidige topgames op het absolute minimum wat geheugenom­vang betreft.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands