C’t Magazine

Disks swappen

Als je veel back-ups maakt of veel bestanden uitwisselt, kan het handig zijn om een hot-swap rack in je pc in te bouwen.

-

Als je back-ups maakt op fysieke disks, is het niet verstandig om deze altijd in je pc te laten zitten. Zodra je pc last krijgt van een defect of onverhoopt wordt getroffen door een virus, loop je de kans dat je back-updisk ook schade oploopt.

Of misschien wissel je veel data uit tussen twee pc's en gaat dat het snelst door de schijf direct op de pc aan te sluiten.

Het hot-swap rack van Icydock bouw je in in een 5,25"-slot en kan 2,5"-disks van maximaal 9,5 mm hoogte aan. Het rack bevat vier slots en sluit je aan via vier stuks sata-kabels en een enkele satapowerk­abel.

Er zijn geen klepjes om het geheel mooi af te sluiten, het gaat om het zo snel en praktisch mogelijk inpluggen en weer verwijdere­n van disks.

Via de uitwerpkno­p op een slot komt de disk ver genoeg naar voren om hem makkelijk los te halen. De power-knop op de bays zijn in de aan-stand wat verzonken, wat niet zo fijn werkt bij het weer uitschakel­en.

Er zit achterop een kleine fan om de disks te koelen, al zul je die in de praktijk niet altijd nodig hebben. Aan de voorkant regel je de ventilator­snelheid met een wieltje. Achterop kun je via een jumper de ventilator ook permanent uitschakel­en.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands