C’t Magazine

Dikke laptop New Beetle

De GT73VR 7RE Titan SLI is een laptop met een heel specifiek doel: de zwaarst mogelijke games kunnen spelen – in 4K. De nieuwe versie van de culttelefo­on Nokia 3310 heeft een kleurensch­erm en een camera. Ook voor deze versie geldt: simpele eenvoud.

-

De nieuwe Nokia 3310 is met 13 mm nog maar half zo dik en met 81 gram een derde lichter dan het origineel uit 2000. De kunststof behuizing maakt een stevige indruk; het geld voor een hoesje kun je je besparen. De toetsen reageren goed, alleen de kanteltoet­s om door het menu te navigeren is wat klein.

Het kleurensch­erm (320 × 240 pixels) is onder bedekte hemel goed te lezen – onder vol zonlicht daarentege­n niet. Smart is er aan de telefoon maar weinig: de browser (Opera) is waardeloos en contactper­sonen en agenda-items zijn niet te synchronis­eren.

WhatsApp en andere messengers kun je evenals wifi helemaal vergeten. Foto's van de slechte 2MP-camera zijn alleen per mms te versturen.

Mp3'tjes van een microSD-kaart (max. 32 GB) afspelen gaat beter, via usb kun je de muziek kopiëren. Via bluetooth of bedraad sluit je een headset aan. Deze headset werkt dan ook meteen als antenne voor de geïntegree­rde radio.

Handig voor in het buitenland: in de Nokia 3310 passen twee simkaarten (2G, GSM 900/1800 MHz). Met de verwisselb­are accu (1200 mAh) is volgens de fabrikant een gespreksti­jd van 22 uur mogelijk en een maand stand-bytijd.

Al met al is de Nokia 3310 een stevig, compact mobieltje met een erg lange accuduur. Je kunt er goed mee telefonere­n, muziek beluistere­n en af en toe een sms versturen – maar op meer of minder hoef je verder niet te rekenen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands