C’t Magazine

Snel bewerken

Met VidCutter kun je video's snel in clips indelen en die verslepen om een nieuw minder saai filmpje te maken.

-

Als je een volwaardig­e video-editor zoekt, ben je bij VidCutter aan het verkeerde adres. De kleine tool kan maar één video tegelijk openen, afspelen, in clips verdelen en daarna weer samenstell­en. Dat heeft aan de andere kant als voordeel dat je je niet in hoeft te werken omdat de interface erg eenvoudig in het gebruik is.

VidCutter is ideaal om snel een video van je smartphone, screencast of tvuitzendi­ng te bewerken. De tool ondersteun­t veel formaten, waaronder DivX/ Xvid, MKV, MP3, MPEG-2 en -4, TS, QuickTime, Windows Media en VOB. Met enkele handelinge­n zijn zaken als het saaie begin of de eindeloze aftiteling verwijderd en is de video teruggebra­cht tot de scenes die er echt toe doen.

Je kunt de clips via drag&drop sorteren, waarbij VidCutter telkens de lengte berekent. Met een klik op 'Save Media' wordt de nieuwe video opgeslagen. De opbouw hiervan is ook te bewaren om later verder te bewerken. Als je de optie 'Keep individual clips' hebt ingeschake­ld, bewaart VidCutter ook de afzonderli­jke clips.

Als de muiswijzer op de tijdlijn staat, kun je met het scrollwiel­tje frame voor frame door de video lopen en exacte markeringe­n plaatsen. Met een druk op een toets spring je twee of vijf seconden voor- of achteruit. Ook kun je de weergave stoppen, starten of markeringe­n aanbrengen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands