C’t Magazine

Plantenenc­yclopedie

-

iOS/Android (gratis)

Als je regelmatig door bosrijk gebied loopt of graag de tuin van andere mensen bewondert, kun je heel wat planten tegenkomen. Maar weet je ook hoe ze allemaal heten? De app

Pl@ntNet biedt dan uitkomst. Nadat je de camera van je smartphone op de vegetatie hebt gericht, moet je nog kiezen of je een blad, bloem, vrucht of steel hebt gefotograf­eerd. Daarna doorzoekt de app de database. Die database wordt door de community alsmaar groter, zodat je waarschijn­lijk snel je te weten komt wat de bijbehoren­de naam is.

Omdat niet elke bloem of plant overal op aarde voorkomt, zijn de soorten verdeeld over de verschille­nde wereldregi­o's. Ben je dus op safari in Afrika, dan moet je de regio even wijzigen. Geüploade foto’s zijn te beoordelen en te delen op Twitter, Facebook of Instagram. Mocht je de Nederlands­e naam van een in het Latijn aangegeven soort weten, dan kun je die invoeren. Met een donatie kun je nog je waardering uitspreken voor de app en de community.

 ??  ?? Weet je niet hoe een bepaalde bloem heet die je tijdens een wandeling in het bos tegenkomt? Plantnet geeft je het antwoord.
Weet je niet hoe een bepaalde bloem heet die je tijdens een wandeling in het bos tegenkomt? Plantnet geeft je het antwoord.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands