C’t Magazine

Voor de echte Star Trek-liefhebber

-

Ben je een fan van Star Trek en heb je altijd al eens in de stoel van de captain willen zitten? Met de game Star Trek: Bridge Crew komt dat gevoel wel heel dichtbij. Bridge Crew is echter niet de eerste game die je laat plaatsneme­n in dé stoel. De game Bridge Commander deed dit zo’n vijftien jaar geleden al. Maar Bridge Crew laat je nu in virtual reality de rol van captain op je nemen.

De game speelt zich af in de nieuwe tijdlijn van de Star Trekfilms uit 2009 en later. Het verhaal draait om het schip de U.S.S. Aegis dat op zoek is naar een nieuw thuis voor het Vulcanras. De singleplay­ermodus is vrij kort, want er zijn maar een handvol missies om te spelen. Gelukkig is er nog de optie om willekeuri­ge missies door de game te laten genereren, zodat je door kunt blijven spelen. Je kiest tijdens het spelen voor een van vier rollen. Behalve als captain, ga je ook als tactical officer, engineer of helm officer aan de slag. Elke rol heeft zijn eigen bedienings­paneel en de daarbij behorende knoppen. Het duurt wel even voordat je elke rol goed uit kunt voeren vanwege de uitgebreid­e opties van elk paneel.

Wanneer je alleen speelt worden de overige rollen door de computer gespeeld, maar in multiplaye­r kun je met drie andere Star Trekfans aan de slag. In deze modus komt de game echt goed tot zijn recht. Door middel van voice chat praat je met de rest van je crew en kun je zo verschille­nde tactieken bespreken.

Star Trek: Bridge Crew is een leuke game in VR, maar heeft wel meer content nodig voor de solocaptai­n om op lange termijn te blijven boeien. De vier rollen die zijn te spelen zijn verschille­nd genoeg om allemaal uit te proberen en je eigen te maken. De multiplaye­r is erg leuk en met de juiste crew soms zelfs hilarisch. Daarnaast is het tof om ook de originele Enterprise te kunnen besturen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands