C’t Magazine

Zoekmachin­e voor 3D-printbesta­nden

-

Voor het zoeken naar printbesta­nden voor je 3D-printer moet je vaak meerdere sites uitpluizen, bijvoorbee­ld Thingivers­e en GrabCAD. De Nederlands­e printerfab­rikant 3D Ninja wil het makkelijke­r maken met zijn zoekmachin­e iFInd3D.com. De site doorzoekt meer dan 775.000 3D-modellen op verschille­nde online-platformen, en het aantal modellen groeit gestaag.

De resultaten worden dan inclusief een fotovoorbe­eld getoond en zijn snel te downloaden. De ontwikkela­ar geeft aan dat hij negentig procent van alle online beschikbar­e 3D-printbesta­nden wil gaan indexeren. Door in te loggen via Facebook of een account aan te maken, sla je de gevonden ontwerpen makkelijk op. betreffend­e diensten aan je account en kunt aan de slag. De gratis versie biedt beperkte opties, maar is voldoende om (stuk voor stuk) je playlists over te zetten van het ene platform naar het andere. Het aantal ondersteun­de diensten is enorm, van Spotify en Napster tot SoundCloud en Tidal, met daarnaast sites als Last.fm en Discogs.

Voor de echte muziekjunk­ies zijn er uitgebreid­ere functies beschikbaa­r via een betaald account van 36 dollar per jaar. Daarmee is in één keer een hele rits playlists over te zetten, zijn snel nummers toe te voegen aan een playlist of playlists samen te voegen of af te splitsen. Spotify, je beste vriend Apple Music en een andere vriendin heeft helemaal geen abonnement op een muziekstre­amingdiens­t. Songwhip is een site die voor jou zoekt naar links naar een muzieknumm­er op verschille­nde muziekplat­forms. Tik een artiest en titel in of gebruik de 'link kopiëren'-optie van je streamingd­ienst en plak de link in het invoerveld.

Met een beetje geluk komt het liedje op alle ondersteun­de platformen voor: Spotify, Apple Music, Deezer, Google Play Music en YouTube. Alle opgeduikel­de links komen in een handig overzicht te staan. Via de 'share track'-knop deel je het overzicht direct via sociale media, Telegram, WhatsApp of e-mail. Simpelweg de link naar het overzicht kopiëren om die te plakken waar je maar wilt kan ook. De website is gratis en registrere­n is niet nodig.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands